Raudondvaryje skambėjo padėkos žodžiai pedagogams | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje skambėjo padėkos žodžiai pedagogams

Mokytojų diena / KRS nuotr.

Mokytojų dienos išvakarėse į Raudondvario dvarą švęsti savo profesinės šventės rinkosi Kauno rajono pedagogai. Šventinę nuotaiką renginyje kūrė smuikininkų duetas „DuoViola“, o išskirtiniais pasirodymais visus pakerėjo ansamblio „Lietuva“ koncertas.

„Mokytojas yra ne tik žinių šaltinis, bet ir įkvepiantis pavyzdys, vertybių puoselėtojas. Ši profesija – išskirtinė, juk parengti jauną žmogų savarankiškam gyvenimo keliui yra vienas atsakingiausių ir sudėtingiausių uždavinių. Tikiu, kad kažkada pasakyti žodžiai, jog mokytojo profesija bus prestižinė – išsipildys“, – sveikindamas mokytojus kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras kartu su vicemerais Raminta Popoviene, Antanu Nesteckiu, Pauliu Visocku, Administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėju Jonu Petkevičiumi apdovanojo labiausiai pasižymėjusius mokytojus.

Kaip rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai, 27 pedagogams įteikti mero padėkos raštai. Dar penkiems mokytojams už puikius darbo rezultatus įteiktos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos. Pasveikinti ir 5 jaunieji specialistai, kurie baigę mokslus, šiemet pradėjo dirbti Kauno rajono mokyklose.

Mokytojų diena / KRS nuotr.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos biologijos mokytojas Algis Juozulynas, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos pradinio ugdymo mokytoja Audronė Danutė Kairienė, Lapių pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja Dalia Audėjaitienė ir Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rūta Žičkevičienė apdovanoti Kauno rajono ženklais (plaketėmis).

Pasižymėjimo ženklą – medalį už ilgametį profesionalų darbą Kauno rajono savivaldybėje ir pedagoginėje bendruomenėje meras Valerijus Makūnas įteikė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiajai specialistei Jūratei Chudinskienei. Šiame skyriuje specialistė dirba jau 37 metus.

Metų mokytojos titulas šiemet atiteko Šlienavos pagrindinės mokyklos tikybos ir technologijų mokytojai Laimai Gužienei. Šioje mokykloje pedagogė dirba nuo 2004 m. Mokytoja pasižymi efektyvia pamokos vadyba, moderniomis dorinio ir technologinio ugdymo pamokomis, naudoja įvairias skaitmenines priemones, kurios motyvuoja šiuolaikinius vaikus aktyviai dalyvauti mokymosi procese. Laimos Gužienės parengti ugdytiniai įgyvendina įvairius projektus, skaito pranešimus šalies konferencijose.

Mokytojų diena / KRS nuotr.

Mokytojos iniciatyva įgyvendinta 11 projektų mokykloje, rajone, šalyje. Pedagogės mokiniai yra 12 rajono, šalies ir tarptautinių olimpiadų, konkursų nugalėtojai bei prizininkai. Mokytojos Laimos puoselėjamos tvirtos moralinės nuostatos šeimoje ir mokykloje yra įkvepiantis pavyzdys visiems bendruomenės nariams, o jos kuklumas ir meilė darbui – atsakas visiems mokytojams, kaip su meile, pagarba ir atsakingumu galima daug nuveikti ir būti laimingu.

Kauno rajonas džiaugiasi gausia pedagogų bendruomene. Šiandien 51-oje savivaldybės ugdymo įstaigoje iš viso dirba 122 vadovai, 1282 mokytojai, 33 iš jų – mokytojai ekspertai, 408 – mokytojai metodininkai, 449 – vyresnieji mokytojai.

Savivaldybė, bendradarbiaudama su VDU Švietimo akademija, įsteigė Jaunojo pedagogo klubą, kurio tikslas – sudaryti sąlygas 9-12 kl. mokiniams susipažinti su mokytojo profesija. Šiais metais iš 11 klubo abiturientų 6 pasirinko pedagogikos studijas ir 2 iš jų jau apsisprendė baigę grįžti dirbti į Kauno rajoną. Pagal pedagogų rengimo, perkvalifikavimo ir pritraukimo į Kauno rajoną programą per 3 metus sudarytos sąlygos 51 asmeniui įgyti reikiamo mokomojo dalyko kvalifikaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA