Jau šį penktadienį – 15-toji paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2023“: daugiau nei 250 Lietuvos gamintojų, mados kūrėjų erdvė, renginiai ir naujienų gausa | Kas vyksta Kaune

Jau šį penktadienį – 15-toji paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2023“: daugiau nei 250 Lietuvos gamintojų, mados kūrėjų erdvė, renginiai ir naujienų gausa

Organizatorių nuotr.

Spalio 6-8 dienomis didžiausioje Lietuvoje Kauno „Žalgirio“ arenoje duris atvers jubiliejinė, 15-toji Lietuvos gamintojų ir kūrėjų paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2023“. Šių metų parodoje – 255 gamintojai ir prekių ženklai, tarp jų – ir naujai rinkoje debiutuojantys, ir rinkoje dešimtmečius veikiantys, ir vartotojų simpatijų nestokojantys šalies gamintojai.

Savaitgalio planas visai šeimai – nuo maisto ir gėrimų degustacijų iki akcijų ir dovanų

Gražia rudens tradicija jau spėjusi tapti ir penkioliktuosius metus skaičiuojanti paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ kiekvienais metais sutraukia kelias dešimtis tūkstančių pirkėjų iš visos Lietuvos – tų vietos produkcijos gerbėjų, kurie nori čia atrasti naujus ir dar negirdėtus prekių ženklus, įsigyti savo mėgstamos produkcijos, o gal – pasinaudoti išskirtine proga tiesiogiai pabendrauti ir su pačiais gamintojais bei kūrėjais.

Organizatorių nuotr.

Besilankantieji parodoje taip pat gali pasinaudoti proga paragauti čia pristatomų maisto ir gėrimų degustacijose, iš arčiau susipažinti su kosmetikos, buitinės chemijos, aprangos bei aksesuarų asortimentu, interjero bei dizaino sprendimais būstui ir interjerui. Išskirtinai parodos metu, pirkėjams taikomos nuolaidos, specialūs pasiūlymai bei dovanos, todėl tikrai verta ir naudinga įtraukti apsilankymą parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ į savo savaitgalio planus.

Organizatorių nuotr.

Einantiems koja kojon su mada – Lietuvos gamintojų pristatomos rudens sezono naujienos

Pirmajame „Žalgirio“ arenos aukšte parodos pirkėjus tradiciškai pasitiks specializuota mados kūrėjų erdvė – „Mados pasažas 2023“. Šioje erdvėje savo sukurtus mados, stiliaus, dizaino, aksesuarų gaminius pristatys dizaineriai, kūrėjai, juvelyrai iš visos Lietuvos. Pirkėjai čia atras stilingų drabužių ir aksesuarų artėjančiam šaltajam sezonui bei galės savo garderobą papildyti išskirtiniais rankų darbo aksesuarais bei papuošalais. „Mados pasaže 2023“ pirkėjų lauks beveik 80 skirtingų gamintojų ir prekės ženklų, todėl išsirinkti sau tinkamą pirkinį galės bene kiekvienas lankytojas.

Organizatorių nuotr.

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ aukso medaliai – ypatingas įvertinimas geriausiems metų gaminiams

Vienas laukiamiausių momentų parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ – aukso medalių apdovanojimai, kuriais įvertinami konkurse dalyvaujantys Lietuvos gamintojai iš lengvosios pramonės, maisto ir gėrimų, kosmetikos ir buitinės chemijos, maisto papildų bei kitų sričių.

„Geriausių parodos gaminių rinkimai ir apdovanojimai aukso medaliais – tai didelis įvertinimas ir tarsi laiptai į sėkmę bei pripažinimą pirmuosiuos žingsnius žengiantiems kūrėjams ar naujai rinkoje bepradedantiems įsitvirtinti gaminiams. Konkurse dalyvaujantys produktai – analizuojami ir vertinami skirtingose savo srities specialistų ir ekspertų komisijose – tam, kad aukso medalininkais taptų tik aukščiausios kokybės, geriausius dizaino ir technologinius sprendimus savo veiklai naudojančios įmonės.

Taigi, kuomet įsigyjate produktus, įvertintus parodos aukso medaliais, galite būti ramūs ir tikri – Jūs ne tik remiate Lietuvos gamintojus, bet ir gaunate aukščiausios kokybės standartus atitinkančius produktus“, – sako parodos organizatoriaus – UAB „Ekspozicijų centro“ generalinis direktorius Erikas Piskunovas.

Organizatorių nuotr.

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ atidarymo dieną – spalio 6-ąją – parodos aukso medaliais bus apdovanoti beveik 50 medalininkų – 44 iš jų išrinko ekspertų komisija, o 3 – bus išrinkti vartotojų. Specialus konkursas „Vartotojų mylimiausieji“ ir jų apdovanojimas aukso medaliais – viena iš šių metų parodos naujienų. Beveik mėnesį trukusio internetinio balsavimo metu vartotojai galėjo balsuoti ir rinkti savo mylimiausius gaminius bei prekių ženklus. Pirmąjį kartą organizuojami mylimiausių rinkimai susilaukė išties didelio susidomėjimo – savo balsus už mėgstamiausius lietuviškus produktus atidavė beveik 3 000 balsuotojų.

Organizatorių nuotr.

Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją pradės LR Prezidento sveikinimo žodis, parodos aukso medalius įteiks Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, LR ŽŪM Ministras Kęstutis Navickas, Finansų viceministrė Vaida Markevičienė, LPK Prezidentas Vidmantas Janulevičius, KKPDA Prezidentas Marius Horbačauskas.

Nuo konferencijos iki aukštųjų mokyklų POP UP ekspozicijos – veiklos parodoje netrūks visas tris dienas

Tiesa, ekspozicinės erdvės parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ – tik dalis programos. Visas tris parodos dienas „Žalgirio“ arenoje netrūks tiek verslui, tiek ir parodos lankytojams skirtų renginių. Pirmąją parodos dieną – spalio 6-ąją – jau šeštus metus iš eilės verslo atstovus į konferenciją pakvies Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Eksportuotojų klubu ir Enterprise Europe Network tinklu – „EKSPORTO KODAS: Drąsiai / Kryptingai / Tvariai“.

Konferencijos metu eksportuojančios įmonės dalinsis, kaip joms sekėsi dirbti permainų ir iššūkių kupinu metu. Kaip teko prisitaikyti prie visų aplinkybių, kokių naujovių ėmėsi ir jas įgyvendino „drąsiai / kryptingai / tvariai“. Kokie sprendimai padėjo išsaugoti įmonės stabilumą ar net atvėrė naujų eksporto rinkų ir ko (nebūtinai vien iš sėkmių, galbūt ir iš klaidų) galėtų pasimokyti kiti.

Spalio 6-ąją, verslas ir parodos lankytojai kviečiami apsilankyti ir Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos organizuojamame forume „Pramonės transformacija: įgūdžių ir kompetencijų revoliucija“, kuriame valdžios institucijų, mokslo atstovai, verslo vadovai susitiks diskutuoti apie skaitmeninius bei žaliuosius įgūdžius, tinkamą aplinką ir technologijas dirbančiųjų kompetencijoms bei įgūdžių komercinimo gebėjimams stiprinti.

Pirmąją parodos dieną, „Žalgirio“ arenos VIP renginių salėje, parodos lankytojai galės nemokamai įsitraukti į organizuojamus seminarus bei pranešimus.

Visas tris parodos dienas lankytojai galės apsilankyti specialiai įrengtoje erdvėje – „Kompetencijų ir įgūdžių POP-UP“. Čia – Kauno regione veikiančių universitetų, kolegijų, profesinio rengimo centrų atstovai patars kompetencijų ugdymo ir įgūdžių lavinimo klausimais, pristatys savo atstovaujamų įstaigų pasiekimus. Šioje erdvėje bus galima rasti KTU, VDU, LSMU, Kauno kolegijos, Kauno technikos kolegijos bei Kauno technikos profesinio mokymo centro atstovus.

Gera dalintis: senjorams, neįgaliesiems bei „POLA“ kortelės turėtojams įėjimas – nemokamas

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ – tai šventė, skirta visai šeimai, skirta atrasti Lietuvos gamintojus bei jų produkciją ir kiekvienam iš mūsų pasidžiaugti esant verslios ir aukščiausius kokybės standartus kuriančios tautos dalimi.

Būtent dėl šios priežasties parodos organizatorius – UAB „Ekspozicijų centras“ – dovanoja nemokamą apsilankymą parodose „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ ir „Mados pasažas 2023“ senjorams, neįgaliesiems ir asmenims su „POLA“ kortele. Nemokamai, tačiau būtinai – su suaugusiųjų priežiūra – šias parodas galės aplankyti ir vaikai iki 12 metų.

Daugiau aktualios informacijos apie parodą: ČIA.

Bilietai į parodą: ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA