Draustinyje neteisėtus darbus atlikęs kaunietis bandė užglaistyti pažeidimą: nežinau, kas mane apsėdo | Kas vyksta Kaune

Draustinyje neteisėtus darbus atlikęs kaunietis bandė užglaistyti pažeidimą: nežinau, kas mane apsėdo

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/10/03 15:56
Asociatyvi / V. Ščiavinsko nuotr.

Dėl aplinkai padarytos žalos įkliuvęs 41 metų kaunietis, privačios įmonės vadovas Egidijus Rimas bandė užglaistyti pažeidimą kyšiu, tačiau šis žingsnis tik pablogino situaciją – jam iškelta baudžiamoji byla dėl bandymo papirkti atsakingus pareigūnus.

Pasak Kauno prokuroro Ričardo Gailevičiaus, šiame mieste šalia Jiesios gyvenantis E. Rimas nukasė gruntą, atliko betonavimo darbus, įsirengė laiptus, tam, kad palengvintų priėjimą prie upės.

Kraštovaizdžio draustinio teritorijoje tokių darbų atlikti nebuvo galima.

Aplinkosaugininkų tvirtinimu, siekdamas išvengti atsakomybės dėl administracinio nusižengimo, kaunietis šių metų birželio-liepos mėnesiais siūlė jiems kyšius, žadėjo atsidėkoti ir tortu.

Kadangi vyriškis neatlyžo ir perspėtas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už papirkimą, Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos darbuotojai apie tai pranešė teisėsaugai.

Greitai tyrimą atlikę prokurorai kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, kuris rugpjūčio 2 dieną skyrė kaltinamajam papirkėjui 10 tūkst. 500 eurų baudą.

E. Rimui prisipažinus, bauda buvo sumažinta trečdaliu, iki 7 tūkst. eurų.

„Nežinau, kas mane apsėdo“

Tačiau pripažinęs savo kaltę, E. Rimas apskundė baudžiamąjį įsakymą dėl, jo nuomone, pernelyg didelės baudos.

Šiuo metu skundas yra nagrinėjamas tame pačiame Kauno apylinkės teisme – trečiadienį po pietų buvo apklaustas kaltinamasis, pasakytos baigiamosios kalbos.

„Nežinau, kas mane tada apsėdo. Anksčiau niekada niekam nesiūliau kyšio“, – teisme ištarė E. Rimas, pareiškęs, jog dėl savo veiksmų gailisi, ir kas šis įvykis jam buvo „labai didelė pamoka“.

E. Rimo tvirtinimu, tokios didelės baudos sumokėti jis neturi galimybės.

Galutinį sprendimą byloje teismas priims spalio 31 dieną.

Teismui yra pateiktas prašymas atleisti kyšio davimu kaltinamą vyrą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pakėlė kyšio sumą

Pasak aplinkosaugininkų, atliekant patikrinimą pažeidimo vietoje – miškingoje teritorijoje esančiame skype, birželio 8 dieną, E. Rimas už nusižengimo nefiksavimą pasiūlė jiems 200 eurų kyšį.

Tačiau, pareigūnų tvirtinimu, perspėtas liautis, kaunietis kyšio sumą pakėlė iki 300 eurų.

Tyrimo duomenimis, birželio 15 dieną atvykęs į Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybą, E. Rimas valstybės tarnautojai davė voką su pinigais, sakydamas: „Tai jums, kad viską pamirštumėte“.

Darbuotojai grąžinus voką, pažeidėjas išėjo, bet tą pačią dieną jai paskambino telefonu, žadėdamas nupirkti tortą.

Aplinkosaugininkų teigimu, tęsiant patikrinimą dėl miško žemėje įrengų betoninių laiptų pašalinimo, liepos 17 dieną E. Rimas jiems paskambino ir pasiūlė susitikti jo nurodytoje vietoje.

Susitikimo metu valstybės tarnautojai kaunietis siūlė voką su 300 eurų kyšiu.

Visi šie faktai vėliau pasiekė prokuratūrą ir teismą.

Portalui lrytas.lt surasti E. Rimo nepavyko.

Dėl jo pozicijos, susijusios su pareikštais kaltinimais dėl įstatymų pažeidimų, išdėstymo buvo kreiptasi į E. Rimo advokatę, tačiau komentaras šiais klausimais nebuvo pateiktas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA