Kauniečiai naktinėjo: „Topo centras“ sužibėjo naujausių „iPhone“ pristatymu | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai naktinėjo: „Topo centras“ sužibėjo naujausių „iPhone“ pristatymu

R. Tenio nuotr.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį „Topo centro“ parduotuvė Kaune dirbo ilgesnėmis nei įprastai valandomis – startavo prekyba naujaisiais „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ išmaniaisiais telefonais. Prieš vidurnaktį atsivėrus parduotuvės durims, Kaune surengtame renginyje susibūrė net tik nekantriausieji „Apple“ fanai, kartu naktinėjo ir garsūs Lietuvos žmonės.

Karščiausia šių metų technologinė naujiena – „iPhone 15“ išmanieji telefonai jau pasiekė parduotuves. Vieni pirmųjų išbandyti juos buvo pakviesti „Apple Shop“ parduotuvės Kaune, įsikūrusios Savanorių pr. 206A, klientai.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį „Topo centre“ kauniečius pasitiko didžėjus Edmontas, smagią atmosferą kūrė ir renginį vedė žavioji Dalia Belickaitė. Į pristatymo renginį užsuko ir vienas mylimiausių Lietuvos atlikėjų – Justinas Jarutis, kurio dainos visus pakėlė ant kojų.

Renginio dalyviai turėjo galimybę ne tik gyvai išbandyti naujuosius „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ telefonus bei „Apple Watch series 9“ ir „Apple Watch Ultra 2“ laikrodžius, bet ir juos įsigyti. Vienas laimingųjų vakaro dalyvių buvo pradžiugintas ir ypatinga staigmena – apdovanotas bevielėmis „Apple AirPods Pro“ ausinėmis.

Didžiulis „Apple“ žingsnis į priekį

Naujieji „iPhone 15“ ir „ iPhone 15 Plus“ telefonai pasižymi pirmą kartą telefonų rinkoje naudojamu spalvotu galiniu stiklu su tekstūruota matine apdaila ir naujos kartos korpuso apvadais.

Naujojo Iphone pristatymas Topo Centre
R. Tenio nuotr.

„iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“ serijos telefonų nugarėlių stiklas iš blizgaus yra keičiamas į matinį. Tuo tarpu „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ korpusas pagamintas iš titano, medžiagos, kuri naudojama NASA marsaeigyje. Šis atnaujinimas lemia ypatingai tvirtą ir lengvesnį nei bet kada anksčiau „Pro“ serijos telefoną. Naujųjų „iPhone 15“ ekranas padengtas specialia keramikine apsauga, kuri yra stipresnė nei bet kuris stiklas ir atspari vandeniui bei dulkėms.

Abiejuose modeliuose randama jau pažįstama „Dynamic Island“ ekrano iškirptės technologija, kuri anksčiau buvo galima tik „iPhone 14 Pro“ serijos telefonuose bei pažangios kameros, skirtos padėti naudotojams nufotografuoti kasdienio gyvenimo akimirkas aukščiausia kokybe.

Šie „iPhone“ telefonai turi praėjusiais metais galingiausiuose „Apple“ telefonuose naudotą „Apple A16 Bionic“ procesorių. Dėl dviejų didelio našumo branduolių, kurie naudoja 20 proc. mažiau energijos, ir keturių didelio efektyvumo branduolių, šis 6 branduolių procesorius yra spartesnis nei ankstesnės kartos lustai ir be jokių problemų susidoroja net ir su sunkiausiomis užduotimis, o įrenginio baterijai procesoriaus taupumas leis veikti dar ilgiau.

Abu šie „iPhone“ modeliai turi USB-C jungtį, kuri leis visus „Apple“ įrenginius krauti tuo pačiu įkrovimo laidu, pavyzdžiui, naujas antros kartos „AirPods Pro“ ausines, „iPad“ ar „MacBook“. Abu modeliai turi ir „Find My Friends“ draugų paieškos funkciją bei pasižymi išskirtinėmis ryšio galimybėmis ir kt.

Geriausi išleisti „iPhone“ istorijoje

„iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ išsiskiria milžiniška galia ir galimybėmis, nes juose naudojamas „A17 Pro“ – pirmasis rinkoje 3 nanometrų lustas. Šis „Apple“ procesorius yra iki 10 proc. spartesnis už pirmtaką ir leis žaisti ir mėgautis grafiškai sudėtingais žaidimais kaip niekada iki šiol. „Neural Engine“ su šiuo lustu veikia iki 2 kartų našiau ir, pavyzdžiui, padedant automatinio taisymo funkcijai, norimą tekstą leis surinkti dar greičiau.

Naujas ir pirmą kartą „iPhone“ prieinamas USB valdiklis leidžia naudoti USB 3 greitį, todėl „iPhone 15 Pro“ serijos telefonuose palaikoma daug didesnė perdavimo USB-C laidu sparta. Pavyzdžiui, fotografuojant „Apple ProRaw“ arba filmuojant „ProMontion“ video dėl palaikomo dokumenų perkėlimo greičio, visą medžiagą galima iš karto įrašinėti į išorinę laikmeną.

Naujausiuose „Pro“ modeliuose nebelieka nutildymo slankiklio kairiajame telefono šone. Jį keičia „Action“ mygtukas, kuris leidžia priskirti jam bet kokią norimą funkciją – nuo garso išjungimo iki, pavyzdžiui, garažų vartų atidarymo.

Naujojo Iphone pristatymas Topo Centre
R. Tenio nuotr.

„iPhone 15“ serijos telefonai išsiskiria 48 MP kamera, kuri padės užfiksuoti net ir smulkiausias detales. Telefonai patys atpažins, kada fotografuojamas žmogus ar, pavyzdžiui, gyvūnas ir automatiškai nuotrauką padarys „Portrait mode“ režimu, o vartotojai galerijoje galės pasirinkti nuotraukos fokusavimo tašką.

Dėl glaudžios techninės ir programinės įrangos integracijos, „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ serijos telefonų kamerų sistemos gali drąsiai konkuruoti net ir su profesionaliais fotoaparatais. Išskirtinė 48 MP pagrindinė kamera, sukurta išskirtinai tik „iPhone 15 Pro“ serijos telefonams, suteikia naudotojams dar daugiau lankstumo dėl galimybės fiksuoti fantastiškus vaizdus tiek dieną, tiek naktį.

„Pro“ serijos telefonai turi tris kameras: pagrindinę plataus kampo 48MP kamerą, itin plataus kampo kamerą bei trečiąją – maksimalų vaizdo priartinimą gebančią teleobjektyvo kamerą.

Verta paminėti, kad „iPhone 15 Pro“ turi 3 kartus priartinti galinčią teleobjektyvo kamerą, o „iPhone 15 Pro Max“ suteikia galingiausią kada nors „iPhone“ įdiegtą optinį priartinimą, leidžiantį vaizdą priartinti net 5 kartus.

Nespėję sudalyvauti naktiniame pristatymo renginyje susipažinti su naujųjų „iPhone“ modelių techninėmis specifikacijomis, pasirinkimo galimybėmis, kainomis bei spalvomis, tai padaryti gali apsilankę „Apple Shop“ parduotuvėje Kaune, įsikūrusioje Savanorių pr. 206A arba spustelėję ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA