Kaunietė susidūrė su taromatų trikdžiais: mokama už tarą, kurios negali grąžinti? | Kas vyksta Kaune

Kaunietė susidūrė su taromatų trikdžiais: mokama už tarą, kurios negali grąžinti?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja antradienio vakarą bandė grąžinti sukauptą tarą, tačiau nesėkmingai. Visose keturiose aplankytose Kauno parduotuvėse taromatai, kaip susitarę, rašė – „parduotuvė šios taros nepriima“.

Moteris sukauptą vandens „Aset“ ir „Vytauto“ tarą bandė priduoti keturiose Kauno parduotuvėse – „Iki“ (Kovo 11-osios g. 67), „Rimi“ (Savanorių pr. 346), „Šilas“ (Jonavos g. 282) ir „Maxima“ (V. Krėvės pr. 108).

„Turiu įdomią naujieną. Kaune parduotuvių taromatai nebepriima tam tikrų taros pakuočių. Juokinga, nes net „Maxima“, vienintelė pardavinėjanti „Aset“ vandenį, nepriima jo taros, o nuėjus į parduotuvę paklausti buvo atsakyta, jog „šiuo metu nėra taromato operatoriaus, niekuo negalime padėti“.

Ką tada išvis priima taromatai? Tik stiklą ir skarbonkes? Tuomet reikėtų apie tai pranešti oficialiai, nes dabar žmonės yra mulkinami – moka už tarą, kurios negali grąžinti“, – apie taromatų trikdžius pranešė moteris.

Skaitytojos nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl situacijos išsiaiškinimo susisiekė su VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ (USAD) atstovais, kurie patikino, kad minimos pakuotės yra registruotos užstato sistemoje, ir turėtų būti priimamos.

„Esame dėkingi už vartotojų teikiamą informaciją apie vienkartinių pakuočių priėmimo trikdžius.

Šiuo metu aiškinamės su pakuočių gamintojais priežastis, dėl kurių skaitytoja negalėjo priduoti pakuočių taromate bei informuojame, kad šias pakuotes taromatuose vartotojai galės priduoti nuo spalio 3d. Atsiprašome už nepatogumus ir tikimės, kad ateityje tokios problemos neiškils“, – informavo USAD atstovai.

Susidūrus su panašiomis situacijomis USAD astovai pataria užstatines pakuotes pasilikti, neišmesti, kreiptis į parduotuvės, kurios taromate jos buvo nepriimtos, administraciją, kuri dėl iškilusių klausimų, jeigu jie iškyla, susisiekia su taromatus aptarnaujančia įmone arba VšĮ „Užstato sistemos administratoriumi“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA