Streikuoti žada vos kelios dešimtys pedagogų iš Kauno: neprisijungimui įtakos turėjo patirtas spaudimas? | Kas vyksta Kaune

Streikuoti žada vos kelios dešimtys pedagogų iš Kauno: neprisijungimui įtakos turėjo patirtas spaudimas?

Lrytas.lt / Arūnas Karaliūnas 2023/09/28 21:33
Asociatyvi / V. Ščiavinsko nuotr.

Streiką penktadienį rengiančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) atstovai neslepia nusivylę kolegų iš Kauno aktyvumu – prie protesto akcijos ketina prisidėti vos kelios dešimtys kolegų.

„Žinoma, norėtume didesnio aktyvumo ir vienybės“, – kalbėjo LŠDPS Kauno miesto ir rajono susivienijimo pirmininkė Rūta Gaulienė.

Jos žiniomis, streikuoti ketina vos kelios dešimtys kolegų – maždaug po lygiai tiek Kauno mieste, tiek rajone. Šiuo požiūriu pakaunėje dirbantys pedagogai pasirodė esantys aktyvesni.

Įspėjamojo streiko metu prie protesto akcijos buvo prisijungę vos 8 Kauno ir Kauno rajono ugdymo įstaigų darbuotojai.

Į Vilniuje vyksiančią protesto akciją svarstė vykti vos keli podagogai iš Kauno, jie važiuos pavieniui. Jokių palydėtuvių ar akcijų neplanuojama rengti.

Galbūt pedagogų sprendimui neprisijungti prie streikuotojų įtakos turėjo patirtas spaudimas?

„Pasiekė signalai, kad tokių atvejų pasitaikė“, – atskleidė R. Gaulienė.

Tuo tarpu Kauno vicemeras Andrius Palionis mano, kad protestuojančių pedagogų keliami klausimai dėl atlyginimo ir visos švietimo politikos turinio yra valstybinio masto problema.

„Savivalda tik vykdo valstybės deleguotas funkcijas – išlaikyti švietimo sistemos ūkį. Tuo savivalda užsiima. Kaunas tikrai ne prasčiausiai tai atlieka“, – pareiškė A. Palionis.

Vicemeras pridūrė, kad ugdymo specialistų atlyginimai, jų skatinimas bei mokymo programos yra tik valstybės reikalas ir su savivaldybės administracija tai niekaip nesusiję.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA