Kauno rajonas turi naują žaliąją erdvę – šventiškai atidarytas „Namučių“ parkas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas turi naują žaliąją erdvę – šventiškai atidarytas „Namučių“ parkas

„Namučių“ parkas / R. Tenio nuotr.

Kauno rajono gyventojai laisvalaikį nuo šiol gali leisti visiškai naujoje žaliojoje erdvėje. Antradienį, rugsėjo 26 d. vykusios rudeniškos šventės metu atidarytas „Namučių“ parkas. Atgijusiame Jonučių II kaime ta proga skambėjo nuotaikinga muzika, vyko pasirodymai ir žaidimai. Tikimasi, kad šiuolaikiškas parkas taps svarbiu bendruomenės traukos centru.

„Žalumos ir sutvarkytų erdvių gyventojų laisvalaikiui niekada nebus per daug. Apgalvotai suprojektuotos ir kokybiškai įrengtos viešosios erdvės yra labai svarbios bendruomenei. Natūrali aplinka sutelkia žmones ir išlaisvina jų kūrybiškumą, skatina bendravimą bei bendras veiklas.

Atsiranda daugiau erdvės sportui, pasivaikščiojimams ir iškyloms, vaikų žaidimams ir augintinių dresūrai – daugiau galimybių judėti ir gyventi sveikai. Net gyvendamas daugiabutyje žmogus gali puoselėti artimą ryšį su gamta ir kurti šiltą kaimynystę“, – kalbėjo Kauno rajone vystomo „Namučių“ projekto vadovas Linas Šukys.

Atidarant naująjį parką „Namučių“ kvartale taip pat vyko atvirų durų diena, kurios metu esami ir būsimi naujakuriai galėjo apžiūrėti modernius daugiabučius bei šiuolaikiškai sutvarkytą aplinką.

Namučiai kvartalo parkas Kauno rajone
„Namučių“ parkas / R. Tenio nuotr.

Bendras „Namučių“ projekto gyvenamasis plotas sudarys apie 24 tūkst. kv. m. Dvylikos daugiabučių namų komplekse bus įrengta apie 350 butų. Suprojektuotos patogios stovėjimo aikštelės automobiliams, numatytos galimybės įsirengti elektromobilių įkrovimo stoteles.

Į naująjį parką Jonučių II gyvenvietėje NT vystytojai investavo apie pusę milijono eurų. Moderniai apželdintoje ir sutvarkytoje teritorijoje įrengti treniruokliai, teniso stalai, vaikų žaidimų aikštelės, augintinių vedžiojimo ir mankštinimo zonos. Prižiūrimas viešąsias erdves aiškiai atskyrė želdiniai ir pėsčiųjų takai.

„Namučių“ kvartalo parko atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir „Namučių“ projekto vystytojus sveikino Kauno rajono savivaldybės atstovai: vicemerai Antanas Nesteckis, Paulius Visockas ir administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Namučiai kvartalo parkas Kauno rajone
„Namučių“ parkas / R. Tenio nuotr.

Naująjame parke Kauno rajono savivaldybės atstovai kartu su NT vystytojais ir „Namučių“ gyventojais pasodino žmonių vienybės ir tvirtybės simboliu laikomą ąžuolą. Šis istorinis Kauno rajonui įvykis žymi dar aktyvesnį verslo įsitraukimą kuriant tiek „Namučių“ kvartalo gyventojams, tiek ir jų kaimynams jaukią aplinką. Daugiabučių kvartale privačia iniciatyva įrengtas 1,1 ha parkas renginio metu buvo oficialiai perduotas Kauno rajono savivaldybei.

Atidarymo dieną parke skambėjo nuotaikinga muzika, o veiklos netrūko nei mažiems, nei dideliems. Visus pasitiko balionus dalinantys kojūkininkai, vyko įvairūs žaidimai, kurių metu parko lankytojai galėjo laimėti prizų, o šventiška diena baigėsi linksmu grupės „Los secretos de Pablo“ koncertu, po kurio visi buvo kviečiami vaišintis bene didžiausio Jonučių rajone torto gabaliuku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA