Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ bus jau penkioliktoji! | Kas vyksta Kaune

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ bus jau penkioliktoji!

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ir kaip kasmet, ji vėl Kauno „Žalgirio“ arenoje visus stebins maisto produktų bei gėrimų, kosmetikos ir buitinės chemijos, aprangos bei aksesuarų eksponatų įvairove.

Anot vieno iš šios parodos (ji arenoje vyks spalio 6-8 dienomis) rengėjo – Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidento Mariaus Horbačausko, „gyvam bendravimui parodos dalyvių stenduose šiais metais susirinks daugiau nei 200 žinomiausių Lietuvos gamintojų bei į rinką žengiančių naujų prekių ženklų“.

Tradicinis, jau 15-as, Lietuvos gamintojų susitikimo su esamais ir potencialiais Lietuvos bei užsienio valstybių partneriais ir klientais renginys – mūsų šalyje gaminamų prekių ir teikiamų paslaugų paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2023“ – tai bendro UAB „Ekspozicijų centras“, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) bei Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) darbo rezultatas.

Parodos tikslas – skatinti Lietuvoje sukuriamų produktų vartojimą, palaikyti Lietuvos gamintojus ir jų veiklos plėtrą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Renginio išvakarėse KKPDA vykdomoji direktorė Reda Stankevičienė portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė, kad spalio 6-ąją, po parodos atidarymo bei tradicinių aukso medalių įteikimo dalyviams, pristačiusiems parodai metų geriausius lietuviškus gaminius ar paslaugas, arenos amfiteatre vyks forumas „Pramonės transformacija: įgūdžių ir kompetencijų revoliucija“.

Jame valdžios institucijų, mokslo atstovai, verslo vadovai diskutuos apie skaitmeninius bei žaliuosius įgūdžius, tinkamą aplinką ir technologijas dirbančiųjų kompetencijoms stiprinti bei įgūdžių komercinimo gebėjimus.

Pranešimus forumui rengia, dalyvauti diskusijose ruošiasi Inovacijų agentūros Proveržio departamento direktorius Paulius Petrauskas, LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius, KTU Rektorius prof. Eugenijus Valatka, Švietimo, mokslo ir sporto, Ekonomikos ir inovacijų, taip pat Socialinės apsaugos ministerijų atstovai bei kiti pranešėjai.

Pažymėtina, kad skaitmeninė ir žalioji pertvarka, apie kurią pastaraisiais metais vis plačiau kalbama, tai – revoliucija, savo poveikiu prilygstanti XX amžiaus pradžios pramonės revoliucijai. Forumo diskusijoje bus koncentruojamasi į šios pertvarkos keliamus uždavinius. Aiškinamasi, kaip geriau pritaikyti dabartinius įgūdžius prie sektorių poreikių ir prie kylančių naujų iššūkių, kaip ugdyti įgūdžius, reikalingus visoms tvarioms, ekologiškoms darbo vietoms, kaip didinti informuotumą.

Forumo organizatorių iš Lietuvos pramonininkų konfederacijos teigimu, siekiant prisitaikyti prie kintančių rinkos poreikių, reikalinga paskatinti perėjimą prie žiniomis grindžiamos ir didesnės pridėtinės vertės ekonomikos. Taip pat – spręsti iššūkius, susijusius su pramonės pertvarkos diktuojamais ekonomikos technologiniais pokyčiais. Būtina investuoti į įgūdžių įgijimą kvalifikacijos kėlimo ir perkvalifikavimo būdu, nes daugelyje sektorių pastebimas vis didesnis darbuotojų su tinkamais įgūdžiais trūkumas. Ypač svarbu diskutuoti ir stiprinti žinių komercinimo gebėjimus mokslo bei studijų institucijose.

15-ojoje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ veiks mokslo įstaigų prisistatymo erdvė „Kompetencijų ir įgūdžių POP UP“. Čia – Kauno regione veikiančių universitetų, kolegijų, profesinio rengimo centrų atstovai patars visiems, kuriems tai įdomu, kompetencijų ugdymo ir įgūdžių lavinimo klausimais, pristatys savo atstovaujamų įstaigų mokslo produktus. Tad kiekvienas galės įsitikinti, kad ne tik mokslo vaisiai, bet ir jo šaknys gali būti saldžios!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA