Užregistruotas jau 900 Kauno rajone šiais metais gimęs kūdikis | Kas vyksta Kaune

Užregistruotas jau 900 Kauno rajone šiais metais gimęs kūdikis

900 Kauno rajone gimęs kūdikis / KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius rugsėjį pradėjo šventiškai – užregistruotas jau 900 Kauno rajone šiais metais gimęs kūdikis. Jubiliejiniu kūdikiu tapo Saulė Juknytė iš Alšėnų sen., Narsiečių.

Mažylė gimė vos prieš savaitę, rugsėjo 15 dieną. Mergaitė yra Ignės ir Mariaus Juknių pirmagimė, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Ignė ir Marius susipažino kaip dauguma šiuolaikinių porų – internetu, per socialinius tinklus, būdami dar moksleiviais, tad kartu jie jau 11 metų, o santuokoje – 4 metus. Saulės mama kilusi iš Kauno rajono, jos vyras gyveno Kaune, Panemunėje.

Ignė yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto doktorantė, veterinarijos gydytoja, taip pat dėstytoja. Jos sutuoktinis turi savo verslą ir užsiima baldų gamyba bei dirba įmonėje „Marex Boat“, padeda kurti įspūdingus laivus.

900 Kauno rajone gimęs kūdikis / KRS nuotr.

Dukrelei vardą pora rinko gana kruopščiai, norėjo, kad jis būtų lietuviškas, paprastas, susijęs su gamta. Pora turėjo netgi sąrašą vardų, kurie patiko. Tačiau vienas pasirodė per ilgas ir gana sunkiai įsimenamas, kitą – dukrai jau buvo išrinkusi Ignės sesuo. „Saulės vardą pasiūlė uošvienė ir mums jis iškart patiko. Visą nėštumo periodą žmona dukrą jau vadino Saule“, – pasakojo vyras.

„Mūsų Saulutė yra tarsi šviesos spindulėlis, šiluma. Dabar visas mūsų gyvenimas sukasi aplink Saulę“, – patikino mama.

Anot Ignės, mergaitė kol kas miega labai kietai, apetitu nesiskundžia, jau turi charakterį. „Saulės balsas labai skardus, jeigu ko nors nori, moka labai garsiai balsu to išsireikalauti“, – su šypsenomis veiduose tėvai pasakojo apie mažylę.

900 Kauno rajone gimęs kūdikis / KRS nuotr.

Žinią, kad Juknių dukra tapo jubiliejinių kūdikiu, šeima priėmė labai džiugiai.

Pasveikinti šeimynos į Raudondvario dvarą atvykusi Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukros gyvenimo akimirkas ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Taip pat šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 val. plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Didžiuojamės, kad tokių jaunų porų dėka taip sparčiai auga Kauno rajonas. Linkiu Saulei augti sveikai, linksmai ir laimingai“, – sveikino vicemerė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA