Sinoptikai žada šilumos pliūpsnį: termometrų stulpeliai kils iki +27 | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai žada šilumos pliūpsnį: termometrų stulpeliai kils iki +27

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artimiausią parą Lietuva atsidurs iš vakarų keliaujančio Atlanto ciklono pietrytiniame pakraštyje, tad sulauksime daugiau lietaus, stipresnio vėjo, bet kartu su jais ir lėto šilumos antplūdžio iš pietų, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT).

Trečiadienio dieną bus nepastoviai debesuota, kai kur trumpai palis, sausiau ir šviesiau bus pietiniuose bei pietrytiniuose rajonuose. Vėjai laikysis stipresni, apie 8-13 m/s didžiojoje šalies dalyje, o vietomis stiprės ir iki 15-17 m/s.

Aukščiausia oro temperatūra sieks 17-22 laipsnius šilumos, šilčiausi bus pietiniai šalies rajonai – Lazdijų, Varėnos, Alytaus, Vilkaviškio.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį lietaus nenumatoma. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, 4-9 m/s, o oras vės iki 8-13 laipsnių šilumos. Kuršių nerijoje, sklindant šilumai nuo vandens, naktį bus šilčiau, 14-16 laipsnių šilumos.

Dienos metu vėjas stiprės iki 6-11 m/s bei keis kryptį į pietų, pietryčių. Oro temperatūra popiečio valandomis pasieks 22-26 laipsnius šilumos.

Penktadienio orai taip pat planuoja džiuginti šilumos mėgėjus. Tiek penktadienio naktį, tiek dieną, lietus bus mažai tikėtinas. Vėjas bus pietryčių ir vis dar išliks vidutinio stiprumo, kaip ir praėjusią parą – naktį 6-11 m/s, dieną 8-13 m/s su gūsiais vietomis iki 15 m/s.

Penktadienio naktį žemiausia oro temperatūra bus 12-17 laipsnių, o dienos metu kils iki 23-27 laipsnių šilumos.

Naujausiais duomenimis, panašiu akordu žada skambėti ir ateinančio savaitgalio pradžia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA