Įkaušęs vairuotojas Kaune dukart trenkėsi į tilto atitvarus ir vos neparbloškė moters | Kas vyksta Kaune

Įkaušęs vairuotojas Kaune dukart trenkėsi į tilto atitvarus ir vos neparbloškė moters

tv3.lt 2023/09/20 18:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune vienas girtas vairuotojas apgadino tilto turėklus, vos nenutrenkė per perėją einančios moters, o supratęs, kad yra sekamas, metė automobilį ir spruko kur akys mato.

Bylos duomenimis, Arnas Š. šių metų birželį, apie 19.42 val., Kaune, vairavo automobilį „Toyota Corolla Verso“ būdamas akivaizdžiai neblaivus.

Tada sustojo ir pastatė vairuojamą transporto priemonę, bei spruko siekdamas išvengti neblaivumo patikrinimo.

Prisipažino kaltu

Kaltinamasis kaltę pripažino visiškai ir parodė, kad prie parduotuvės pasistatė mašiną, nusipirko skardinę alaus ir degtinės. Išgėrė 250 gramų degtinės ir alų bei apsvaigęs važiavo automobiliu „Toyota Corolla Verso“ namo.

Automobilis priklausė buvusiai uošvienei. Ji jam buvo paskolinusi automobilį baldų persivežimui, nors su moters dukra jau buvo išsiskyrę.

Lietuvos universiteto šimtmečio pristatymas
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugiausia automobiliu važinėjo žmona, automobilis buvo šeimos, nors priklausė uošvienei. Gailisi dėl įvykio, užsiregistravo gydymuisi nuo priklausomybės alkoholio.

Pilietiškas poelgis

Šioje istorijoje itin svarbiu tapo pilietiško kauniečio poelgis. Jis atkreipė dėmesį į girtą vairuotoją, iškvietė policiją ir užfiksavo įvykiui reikšmingas detales.

Liudytojas pasakojo, kad apie 20 val. važiavo automobiliu „Škoda Superb“. Važiuojant tiltu, Kaune, pirma eismo juosta, pastebėjo priekyje ta pačia eismo juosta važiuojantį automobilį „Toyota Corola“.

Šis automobilis važiuodamas pirma eismo juosta vis artėjo prie tilto atitvarų ir važiuodamas į juos vieną kartą atsitrenkė, tada jam iš karto kilo įtarimas, kad automobilio vairuotojas gali būti neblaivus.

Jis minėtam automobiliui važiavo toliau iš paskos, tada jis dar kartą atsitrenkė į atitvarus, todėl liudytojas nusprendė toliau sekti vairuotojui iš paskos ir apie tai pranešė bendruoju pagalbos centro telefonu.

Minėto automobilio vairuotojas, važiuodamas ties pėsčiųjų perėja nepastebėjo ja einančios moters, tačiau paskutinę sekundę spėjo sustabdyti automobilį, visai šalia perėjos.

Praleidęs moterį šis toliau pradėjo važiuoti, tačiau, greičiausia, supratęs, kad liudytojas jį seka, vyras įsuko į automobilių stovėjimo aikštelę ir sustojo. Kad vairuotojas minėtu automobiliu niekur neišvažiuotų iš stovėjimo aikštelės, liudytojas savo automobilį užstatė „Toyota Corola“ iš galo.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tai pamatęs „Toyota Corola“ vairuotojas, norėdamas išvažiuoti, pradėjo judėti į priekį šaligatviu, tačiau jam nepavykus to padaryti, išlipo iš automobilio, jį užrakino ir nuėjo į kiemus.

Kai vairuotojas išlipo iš automobilio, jam šis pasirodė akivaizdžiai neblaivus, kalbėjo nerišliai, judesiai buvo nekoordinuoti, taip pat įtarimą, kad vairuotojas girtas sukėlė ir tai, kad pastarasis paliko atidarytus langus minėtame automobilyje ir nuėjo kiemais.

Visą tą laikotarpį jis bendravo su policijos pareigūnais telefonu ir informavo apie tai, kad automobilio vairuotojas šalinasi, nurodė kaip atrodo minėtas vyriškis ir nusprendė pats sekti jam iš paskos.

Kol užrakino automobilį, minėtas vyriškis nuėjo į kiemus, tad nematė jo gal apie 20 sekundžių, tada visą laiką jam ėjo iš paskos iki kol atvyko policijos pareigūnai. Minėtas vyriškis išlipęs iš automobilio su savimi rankose nieko nesinešė, turėjo tik raktus, tad iki atvykstant policijos pareigūnams alkoholio tikrai nevartojo.

Griežta bausmė

Teismas nusprendė Arną Š. pripažinti kaltu dėl vairavimo išgėrus ir paskirti jam 2 tūkst. eurų dydžio baudą. Taip pat nuspręsta skirti kelias baudžiamojo poveikio priemones. Pirmiausia, uždrausti naudotis specialia teise vairuoti transporto priemones 3 metus.

Antra, konfiskuoti automobilio „Toyota Corolla Verso“ vertę atitinkančią pinigų sumą – 2760 eurų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA