Naujas Kauno vairuotojų „siaubas“ – patikrins 1000 automobilių per valandą | Kas vyksta Kaune

Naujas Kauno vairuotojų „siaubas“ – patikrins 1000 automobilių per valandą

Lrytas.lt 2023/09/19 07:31
/ KMS nuotr.

Kauno gatvėse jau galima pamatyti automobilį su ant stogo sumontuotomis transporto priemonių valstybinių numerių nuskaitymo kameromis. Šią išmaniąją naujovę įdiegė biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“.

Vairuotojai ir pėstieji mojuoja, šypsosi manydami, kad juos fotografuoja „Google Street View“ automobilis.

Tačiau šiame automobilyje sumontuota įranga važiuojant Kauno miesto gatvėmis nuskaito transporto priemonių valstybinius numerius.

Ji visą informaciją siunčia į serverį, kur tikrinama, ar yra leidimas parkuoti automobilį ir ar sumokėta parkomate arba per programėlę už stovėjimą Kauno miesto rinkliavos zonose.

Nustačius, kad nėra sumokėta už automobilio parkavimą, spausdinamas pranešimas, kuris yra paliekamas už transporto priemonės valytuvo.

Kauniečiai pirmieji Lietuvoje įdiegė ir pradėjo naudoti šį išmanųjį parkavimo kontrolės būdą. Jį naudojant gerokai padidinamas patikrinamų automobilių skaičius ir sumažinama piktnaudžiavimo galimybė.

Šiuo metu per 1 valandą patikrinama apie 1000 automobilių.

Biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas pasakojo, kad toks metodas jau naudojamas Londone (Jungtinė Karalystė), Osle (Norvegija), Madride (Ispanija), Helsinkyje (Suomija).

„Didžiausias naujovės privalumas – ne galimybė sumažinti sąnaudas, o gerokai padidinti patikrinamų automobilių skaičių“, – aiškino J.Limanauskas.

Pasak jo, kol nėra išspręstas neįgalių asmenų kortelių identifikacijos klausimas, tol šis automobilis negali visiškai pakeisti kontrolierių. Automobilio taip pat nerekomenduojama naudoti labai mažose aikštelėse ir trumpose atkarpose.

„Jo efektyvumas labiausiai pasireiškia ilgose gatvėse, kur daug parkavimo vietų“, – atskleidė įstaigos „Parkavimas Kaune“ vadovas J.Limanauskas. Esant reikalui įrangą galima perkelti ant kito automobilio.

Vietinę rinkliavą už automobilių parkavimą renkanti biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“ nuolat tobulina rinkliavos už parkavimą mokėjimų ir kontroliavimo efektyvumą ir ieško inovatyviausių būdų tai atlikti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA