Sinoptikų savaitgalio orų prognozė: lietuviška vasara trauktis nežada | Kas vyksta Kaune

Sinoptikų savaitgalio orų prognozė: lietuviška vasara trauktis nežada

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) praneša, kad savaitgalis prasidės maloniais, saulėtais orais.

Anticiklono vakarinė dalis, šiuo metu sąlygojanti Lietuvos orus, atneš sausą, ramų šeštadienį. Įdienojus oras daugelyje rajonų šils iki 18-23 laipsnių, šilčiausia bus pietinėse, pietvakarinėse apskrityse. Pūs nestiprus, 4-9 m/s pietryčių vėjas.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį taip pat bus mažai debesuota ir be lietaus. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, 4-9 m/s, oro temperatūra nukris iki 6-11 laipsnių, Kuršių nerijoje iki 14 laipsnių šilumos. Dieną anticiklonas trauksis, iš vakarų priartės ir per šalį slinks mažai aktyvus atmosferos frontas, todėl sekmadienio dieną vietomis, daugiausia šiauriniuose rajonuose, trumpai palis, o per pietinius rajonus praslinks tirštesnių debesų masyvas.

Vėjas pamažu suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, pastiprės iki 6-11 m/s. Aukščiausia prognozuojama dienos temperatūra – 19-24 laipsniai šilumos.

Turimais duomenimis, kitos savaitės pradžioje, bent jau pirmadienį, lietaus tikimybė bus maža. Naktį vėjas bus silpnas, šiaurinis, vietomis susidarys palankios sąlygos formuotis rūkams. Paryčiais oras atvės iki 7-12 laipsnių šilumos, o dienos metu oro temperatūra laikysis apie 20-24 laipsnius.

Naujienų agentūra BNS primena, kad šiomis dienomis jau buvo užfiksuotos pirmosios šalnos dirvos paviršiuje. Žemiausia oro temperatūra (1,5 m aukštyje) penktadienio paryčiais daug kur buvo tarp 3–9 laipsnių šilumos, tačiau dirvos paviršiuje (5 cm aukštyje) Kazlų Rūdoje, Varėnoje, Alytuje užfiksuotos silpnos šalnos nuo -1,2 iki -0,1 laipsnio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA