Kauno rajone įvyko pirmasis smurto artimoje aplinkoje prevencijos komisijos posėdis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone įvyko pirmasis smurto artimoje aplinkoje prevencijos komisijos posėdis

KRS nuotr.

Rugsėjo 13-ąją įvyko pirmasis naujai sudarytos Kauno rajono savivaldybės smurto artimoje aplinkoje prevencijos komisijos posėdis. Jo metu buvo aptartas apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo įgyvendinimas, atsakingų institucijų ir socialinių įstaigų tarpusavio bendradarbiavimo, prevencinių priemonių didinimo ir plėtros klausimai.

Pirmojo posėdžio metu komisijos pirmininke išrinkta Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskienė, pirmininkės pavaduotoja – Vilija Žukauskaitė, Moterų teisių asociacijos (atliekančios Specializuotos kompleksinės pagalbos centro (SKPC) funkcijas) direktorė, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kauno rajono savivaldybės smurto artimoje aplinkoje komisiją sudaro 18 narių: 10 valstybės ir Kauno rajono savivaldybių institucijų ir 7 nevyriausybinių organizacijų atstovai. Komisijos kadencijos trukmė – 3 metai. Komisija į posėdžius rinksis reguliariai, kartą per ketvirtį, o esant poreikiui – ir dažniau.

Kauno rajono savivaldybės smurto artimoje aplinkoje prevencijos komisija nagrinėja specializuotos kompleksinės pagalbos, socialinių paslaugų ir asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo gerinimo savivaldybėje klausimus, kai šios paslaugos teikiamos smurtą (ar jo pavojų) artimoje aplinkoje patiriantiems asmenims, taip pat – pavojų keliantiems žmonėms.

Komisija taip pat nagrinėja, kaip savivaldybėje yra įgyvendinama apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje, prevencijos ir pagalbos nukentėjusiems ar pavojų keliantiems asmenims politika. Esant poreikiui, komisija teikia pasiūlymus dėl nacionalinės apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje politikos įgyvendinimo tobulinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA