Unikaliame forte iškilsianti „Muzikos sala“ kvies į nežemišką elektroninės muzikos nuotykį | Kas vyksta Kaune

Unikaliame forte iškilsianti „Muzikos sala“ kvies į nežemišką elektroninės muzikos nuotykį

Sandra Veprauskienė 2023/09/14 13:06
Asociatyvi / M. Plepio nuotr.

Kauno rajono miesteliai su trenksmu tęsia „Kaunas 2022“ projekto „Šiuolaikinės seniūnijos“ renginius ir jau šį šeštadienį, rugsėjo 16-ąją dieną visus kvies į Akademiją, XI (Marvos) fortą, kuriame iškils nežemiška mistika, spalvomis ir šiuolaikiška muzika trykštanti „Muzikos sala“. Greta šiuolaikinės muzikos ritmų išdidžiai suskambės ir pačių akademiečių pusmetį kurtas muzikinis hitas, lydimas lazerių šou bei kitų pramogų.

Atmosferą kaitins vietos muzikos aktyvistai ir svečias iš Izraelio

Salos lankytojus apšildys bei „naujus muzikinius išgyvenimus“ dovanos didžėjų mokyklos „Atik esup“ įkūrėjas, muzikos prodiuseris ir šokių muzikos vakarų vedėjas Rokas Baltūsis, prisistatantis kaip Rokas Bal. Muzikinėje renginio programoje taip pat netruks ir jaunųjų vietos talentų.

Ant scenos šėls ir muzikinėmis improvizacijomis dalinsis visų mylima būgnininkė Fausta Šukytė – tarptautinių konkursų prizininkė ir laureatė, kurią daugelis pažįsta iš televizijos projekto „Lietuvos talentai“. Taip pat, muzikiniu pasirodymu vietos bendruomenei prisistatys šalimais netrukus įsikursianti solistė Miglė Jančaitytė – įvairių konkursų ir televizijos projektų dalyvė.

Rokas Baltūsis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Muzikos salą“ vainikuos elektroninės ir eksperimentinės muzikos meistras iš Izraelio Lucky Luke. Už šio sceninio slapyvardžio stovintis Lukas Beleishis – klubo „CyberJunk“ įkūrėjas bei talentingas psichodelinio techno muzikos selekcininkas, plačiai žinomas Izraelio klubinės kultūros aktyvistas. Gimęs Akademijos miestelyje ir anksti emigravęs į Izraelį, L. Beleishis grįžta į gimtąjį kraštą ir ketina užpildyti „Muzikos salą“ egzotinės ritmikos garsais.

Lazerių šou ir paslaptimi dvelkiančios pramogos

Renginio programoje ne viena atrakcija, kuri „Muzikos salos“, kaip sako organizatoriai, neleis pamiršti dar ilgai. Viena jų – Neomystic erdvė, kurioje gali pasijusti tarsi kitame pasaulyje. Šioje erdvėje mistišką atmosferą kurs neoninės šviesos, fantastiškos dekoracijos, dūmų efektai, kiti erdvėje šviečiantys akcentai.

Lukas Beleishis / Asmeninio archyvo nuotr.

Šalimais bus galimybė patapti didžėjais, miksuojant įvairias muzikines variacijas interaktyvia „DJ folk“ dėže, pinti milžiniškas baltų siūlų mandalas, sudalyvauti burbuliatoriuje ar draugų „Jazz Pizza & Grill“ loterijoje, paragauti magiškos ledo arbatos, pasimėgauti gastrobaro „Samana“ kulinariniais šedevrais, pasidaryti momentinę nuotrauką prie specialiai renginiui kurtos foto sienelės.Taip pat bus galima pasigėrėti Kauno r. Noreikiškių lopšelio – darželio „Ąžuolėlis“ auklėtinių piešinių paroda „Skambanti Akademija“.

Visi dalyviai taps Akademijos hito vaizdo klipo dalimi

„Muzikos saloje“bus pristatytas ir naujas Akademijos hitas, kuris bus lydimas lazerių šou, spalvotų holi miltelių masinių barstynių bei Inetos Pranckūnaitės vedamu flashmob šokiu.

Vedami jauno muzikos prodiuserio Romanto Daugėlos jau balandžio mėnesį akademiečiai būrėsi į kūrybines dirbtuves. Jų metu siūlytos idėjos kūrinio tekstui, ritmui, rodomi bendruomenininkų dainavimo ir grojimo įgūdžiai. Galiausiai, įrašų studijoje buvo įrašyta akademiečių garsų bei šaukinių bazė.

„Muzikos sala“ Akademijoje / Organizatorių nuotr.

„Labai smagu buvo kuomet į studiją susirinko žmonių, norinčių kiek galima daugiau prisidėti prie dainos kūrimo!“ – džiūgavo jaunosios kartos projekto dalyvė Vytautė Francytė.

Įrašyti bendruomenininkų garsai vėliau buvo suredaguoti ir panaudoti kuriamo Akademijos kūrinio muzikinėje struktūroje. Žaismingas būsimojo hito tekstas gimė panaudojant pačių dalyvių pasiūlytus raktažodžius bei frazes, susijusius su Akademija. Projekto dalyvių asociatyvias mintis, sudėtas į tekstą, įdainavo akademietė, atlikėja, Iveta Misevičiūtė, daugeliui atpažįstama sceniniu vardu Ive.

Šiuo projektu buvo siekiama ne tik suartinti skirtingų amžiaus grupių bendruomenės narius per bendros kūrybos procesą, atrasti naujus talentus, bet ir sukurti tokį kūrinį, kuris garsintų Akademijos miestelį ir jo gyventojus visoje Lietuvoje.

Akademijos bendruomenė / Organizatorių nuotr.

„Kodėl gi bendruomenės sukurtas kūrinys negalėtų konkuruoti šalia kitų gerai Lietuvoje žinomų muzikinių kūrinių? Kodėl gi nepabandžius nusitaikyti ir į klausomiausių TOP’ų viršūnes?!“ – apie projekto viziją kalbėjo jo iniciatorė Daiva Gavrilčikė, pridurdama, jog Akademijos bendruomenės centro savanorių idėjos visados yra netradicinės ir ambicingos.

Viso renginio metu bus filmuojama, o iš sukauptos video medžiagos montuojamas bendruomeninio kūrinio videoklipas. Kaip teigia organizatoriai, „visi renginio dalyviai pataps vienos didelės filmavimo aikštelės legendomis!“

„Šiuolaikinių seniūnijų“ baigiamasis renginys Akademijoje „Muzikos Sala“ yra nemokamas ir atviras šiuolaikinės muzikos gerbėjams, tad yra kviečiami visi pasinerti į lazerių, muzikos ir paslaptimi dvelkiančias pramogas, XI (Marvos) forte rugsėjo 16 d. nuo 18.00 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA