Sausumos pajėgos kviečia Lietuvos visuomenę ir karius į renginį Kaune | Kas vyksta Kaune

Sausumos pajėgos kviečia Lietuvos visuomenę ir karius į renginį Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 16 dieną Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos organizuoja Kauno miesto gyventojams ir svečiams renginį, kuriuo bus paminėtos Lietuvos kariuomenės ir Jungtinių Amerikos Valstijų Pensilvanijos nacionalinės gvardijos 30-osios bendradarbiavimo metinės. Dar 1993 metais prasidėjęs dvišalis bendradarbiavimas gynybos srityje šiemet buvo įvertintas JAV Nacionalinės gvardijos biuro apdovanojimu „Metų partnerystė“ (angl. Partnership of the Year).

Stiprinant ilgalaikius tarpusavio ryšius, karinių orkestrų festivalio „Military Tattoo“ metu, vykusioje iškilmingoje ceremonijoje buvo atnaujinta dvišalio bendradarbiavimo sutartis, įsipareigojant dar labiau plėsti bendradarbiavimo sritis.

Renginyje, kuris vyks Kauno Nemuno ir Neries santakos parke, kauniečiai bei miesto svečiai galės pabendrauti su Lietuvos kariuomenės ir JAV kariais, susipažinti su Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų karine technika bei ginkluote. Šventės metu vaikus džiugins atviros vaikų žaidimų erdvės, kuriose veiks pripučiami batutai, lazerinis tiras, Corn hole, karinės estafetės ir kita veikla. Taip pat viso renginio metu veiks Lietuvos kariuomenės, Lietuvos šaulių sąjungos bei sąjungininkų karinės technikos ir ginkluotės paroda bei kitos interaktyvios erdvės.

Planuojama surengti trijų sporto šakų varžybas, kaip krepšinis 3×3, paplūdimio tinklinis ir karinės estafetės. Varžybų nugalėtojų komandos bus apdovanotos vertingais Lietuvos kariuomenės ir renginio rėmėjo „Ehunt“ šaudymo centro įsteigtais prizais.

2023 m. rugsėjo 16 d. (šeštadienis) renginio programa:

14:00 val. – Renginio atidarymas;
14:15 val. – Sporto žaidynės, atviros žaidimo erdvės bei karinės technikos ir ginkluotės paroda;
17:15 val. – Sporto žaidynių apdovanojimai;
18:00 val. – Renginio pabaiga.

Registracija į sporto žaidynes: Užpildytas paraiškas prašoma siųsti elektroniniu paštu greta.scajevaite@mil.lt. Iškilus klausimams prašome kreiptis telefonu +370 706 81 697. Vyks krepšinio 3×3 varžybos, paplūdimio tinklinio varžybos ir karinės estafetės varžybos.

Registracijos formas bei sporto varžybų nuostatus rasite čia.

Galutinių vardinių paraiškų bus laukiama renginio dieną. Atkreipiame dėmesį, kad registruotis į žaidynes gali tik komandos (individualios paraiškos nepriimamos).

Renginio rėmėjas: Ehunt šaudymo centras – tai Švenčionių rajone įsikūręs šaudymo ir laisvalaikio gamtoje pramogų centras. Ehunt centre pasitreniruoti, išbandyti savo jėgas ir taiklumą, pajusti adrenalino antplūdį ar tiesiog gerai praleisti laiką galimybę turi kiekvienas norintis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA