„Lietuvos geležinkeliai“ gabeno Rusijos ministro žmonos verslo krovinius | Kas vyksta Kaune

„Lietuvos geležinkeliai“ gabeno Rusijos ministro žmonos verslo krovinius

BNS 2023/09/07 08:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prie Ukrainos vaikų grobimo prisidėjusios Rusijos nepaprastųjų situacijų ministro Aleksandro Kurenkovo žmonos Jelenos Milskajos verslo kroviniai iki 2022-ųjų vidurio keliavo per Lietuvą, juos vežė „Lietuvos geležinkeliai“, ketvirtadienį skelbia LRT tyrimų skyrius.

Pasak tyrimo, „Lietuvos geležinkelių“ įmonė „LTG Cargo“ iki pernai metų galo turėjo sutartį su Kaliningrado įmone „Balt-Magistral“, susijusia su E. Milskaja, už paslaugas, suteiktas šiai įmonei, „Lietuvos geležinkeliai“ gavo 11,5 mln. eurų.

Tyrimo duomenys rodo, kad „Balt-Magistral“ atsiskaitymai su „LTG Cargo“ už krovinių vežimą vyko iki 2022 metų liepos 19 dienos.

LRT pažymi, kad „Lietuvos geležinkeliai“ apie klientų ryšius su Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinka galėjo nežinoti – apie J. Milskajos santuoką su A. Kurenkovu viešai pranešta tik šį rugpjūtį, ministru jis paskirtas pernai gegužę, po Rusijos invazijos į Ukrainą, o į ES sankcijų sąrašus įtrauktas pernai gruodį.

„Lietuvos geležinkeliai“ nurodė, kad sutartis su minima bendrove nutraukta pernai metų pabaigoje, o kroviniai realiai buvo gabenami iki 2022 metų birželio vidurio, absoliuti dauguma – tranzitu tarp Rusijos pagrindinės dalies ir Kaliningrado srities. Iš viso per pirmąjį 2022-ųjų pusmetį pervežta 110 tūkst. tonų įvairių krovinių: daugiausia cemento, pavienių chemijos pramonės, keramikos, naftos produkcijos krovinių.

„LTG Cargo“ teigia, jog pati nuolat reaguoja į galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas bei tęs darbą su sankcijų kontrolę vykdančiomis institucijomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA