Incidentas Kaune: Celofanas kaltina prokurorą apgadinus jo „Iphone 14 Pro“ | Kas vyksta Kaune

Incidentas Kaune: Celofanas kaltina prokurorą apgadinus jo „Iphone 14 Pro“

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2023/09/07 17:11
Antanas Kandrotas-Celofanas / O. Gurevičiaus nuotr.

Skandalais pagarsėjęs, finansinių nusikaltimais kaltinamas ir dėl jų teisiamas Celofanu save vadinantis Kauno rajono gyventojas Antanas Kandrotas teigia, kad prie teismo rūmų jam telefoną iš rankų išmušė ir apgadino Kauno apygardos prokuroras Ovidijus Vasiliauskas. Incidentas įvyko Celofanui filmuojant ir bandant pakalbinti jam skirti 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę pasiūliusį prokurorą. A. Kandrotas dėl apgadinto telefono „iPhone 14 Pro“ parašė pareiškimą policijai, apie incidentą informuota generalinė prokurorė Nida Grunskienė. Su pareiškimu dėl terorizavimo į policiją kreipėsi ir prokuroras O. Vasiliauskas.

Bandymas nufilmuoti prokurorą baigėsi smūgiu

Baudžiamosios bylos nagrinėjimas, kurioje A. Kandrotas kaltinamas organizavęs finansinę aferą prekiaujant dyzeliniu kuru, trečiadienio popietę baigėsi incidentu, kurį vertins ne tik policija, bet ir Generalinė prokuratūra.

Po teismo posėdžio, kurio metu valstybės kaltinimą palaikęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Ovidijus Vasiliauskas teismo paprašė A. Kandrotui skirti 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, pasipiktinimo neslėpęs Celofanas bandė nufilmuoti ir pakalbinti prokurorą.

A. Kandroto darytame vaizdo įraše matyti, kaip jis komentuoja situaciją ir artėja link iš teismo rūmų einančio prokuroro O. Vasiliausko. Bandymas nufilmuoti prokurorą baigėsi netikėtai: ekrabe sušmėžavo tamsus daiktas, telefonas krito ant žemės, jį netrukus pakėlęs A. Kandrotas ėmė garsiai piktintis, kad jo telefoną rankine išmušė ir apgadino prokuroras O. Vasiliauskas.

A. Kandrotas-Celofanas / DELFI nuotr.

Celofanas bandė vytis prokurorą, kaltino jį sudaužius brangų telefono aparatą, griebė už peties ir aplinkinius ragino kviesti policiją. Vėliau jis nufilmavo, kaip atvyksta iškviesti policijos patruliai, kartu su jais prokuratūroje nesėkmingai bando surasti prokurorą O. Vasiliauską.

Pareiškimą dėl terorizavimo parašė ir prokuroras

A. Kandrotas portalui „Delfi“ sakė, kad prokuroras O. Vasiliauskas jam smogė rankine per neseniai įsigytą telefoną „iPhone 14 Pro“, šis krito ant grindinio ir buvo apgadintas. Pasak Celofano, užsimodamas ir smogdamas rankine per telefoną O. Vasiliauskas jam pataikė ir į veido sritį.

Incidentas vyko viešoje vietoje, A. Mickevičiaus gatvėje, Kauno apygardos teismo prieigose. „Delfi“ žiniomis, jį matė nemažai žmonių, iš teismo rūmų tuo metu išėjusių advokatų ir jų klientų.

Susisiekus su prokuroru O. Vasiliausku ir paprašius pakomentuoti vakar įvykusį incidentą, šis minėjo, kad jokių komentarų nebus.

„Nebus komentarų. Parašyti pareiškimai policijai, viso gero“, – portalui „Delfi“ sakė turtu sugadinimu viešai apkaltintas prokuroras O. Vasiliauskas.

Paprašius patikslinti, ar jis irgi parašė pareiškimą policijai, O. Vasiliauskas šį faktą patvirtino.

„Dėl terorizavimo, pastovaus“, – sakė Kauno apygardos prokuroras O. Vasiliauskas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai patvirtino vakar po 16 valandos gavę A. Kandroto pareiškimą, pareigūnai tikslina įvykio aplinkybes.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos atstovai minėjo sulaukę ir prokuroro O. Vasiliausko pareiškimo, kurį jis pateikė per sistemą epolicija. Prokuroras, anot pareigūnų, prašė įvertinti asmens veiksmus bei pateikė savo versiją.

Sprendimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo priims Generalinė prokuratūra

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius minėjo žinantis apie incidentą, kuriame figūruoja jo kolega O. Vasiliauskas.

„Informuota generalinė prokurorė, nes tik ji gali išspręsti klausimą, ar pradėti ikiteisminį tyrimą prokuroro atžvilgiu“, – portalui „Delfi“ sakė Kauno apygardos prokuratūros vadovas D. Valkavičius.

Jis patikslino, kad ikiteisminį tyrimą prokuroro atžvilgiu gali pradėti tik Generalinė prokuratūra, jeigu nesama pagrindo ikiteisminio tyrimo pradėjimui, Vidaus tyrimų skyrius gali atlikti savo patikrinimą.

D. Valkavičius sakė kol kas nenorintis vertinti kolegos O. Vasiliausko veiksmų, nes nėra susipažinęs su visa medžiaga, incidento dalyvių pozicijomis.

D. Valkavičius / DELFI nuotr.

„Visais atvejais, pagal tai, jog gautas pranešimas, būtų atliekamas vidaus tyrimas, kurį atlieka Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimo skyrius ir vertina visus kitus pranešimus. Šalia yra ir prokurorų etikos kodeksas, todėl tikrai esama galimybių žmonėms, kurie mano, kad buvo pažeisti teisėti jų interesai juos ginti.

Gali būti aukščiausia, baudžiamoji atsakomybė, tarnybinė atsakomybė,o taip pat – etikos kodekso pažeidimai“, – kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras D. Valkavičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA