Pagrobtą devynių mėnesių kūdikį apžiūrėjo medikai: pranešė, kokia yra mergaitės būklė | Kas vyksta Kaune

Pagrobtą devynių mėnesių kūdikį apžiūrėjo medikai: pranešė, kokia yra mergaitės būklė

Lrytas.lt / Agnė Černiauskaitė 2023/09/06 22:00
Lrytas.lt montažas

Į Lietuvą antradienį vakare sugrąžintą prieš dešimt dienų tėvo pagrobtą devynių mėnesių kūdikį trečiadienį jau apžiūrėjo medikai. Po pirminės apžiūros konstatuota, kad išorinių smurto ženklų nėra, tačiau mergaitė – labai dehidratavusi, peralkusi.

„Vaikas šiandien buvo apžiūrėtas medikų. Po pirmos apžiūros galima pasakyti, kad ant vaiko nėra kažkokių smurto žymių, kažkokių išorinių faktorių. Taip, galvytė šiek tiek apibrozdinta, bet nėra jokių mėlynių, išorinių smurto žymių.

Ką gydytojai nustatė, tai labai stiprią vaiko dehidrataciją. Vaikas yra visiškai dehidratavęs. Mes stengiamės kuo greičiau atstatyti jos fizinę būseną“, – portalui lrytas.lt pranešė mergaitės teta, vaiko motinos sesuo Monika.

Ji atkreipė dėmesį, kad tai – tik pirminė vaiko apžiūra. Mergaitei dar bus atliekama visa eilė įvairiausių tyrimų.

Kaip anksčiau portalui lrytas.lt pasakojo Monika, iš Rusijos susigrąžinta mergaitė buvo labai alkana. Jos teigimu, vaiko emocinė būklė šiuo metu yra sudėtinga, jis kurį laiką sunkiai reagavo į aplinką, neatpažino savo mamos.

„Vaikas emociškai buvo visiškai užšalęs, nereagavo į daug dalykų. Tik atvykus namo, į pažįstamą aplinką, po truputėlį pradėjo į kažką reaguoti. O šiaip pirmi vaiko instinktai yra viską griebti ir kišti į burną. Matosi, kad nebuvo skiriama pakankamai maistinių medžiagų, kad būtų užtikrinti visi vaiko poreikiai“, – sakė mažylės teta.

Monika atskleidė, kad vaiko tėvas Rusijos tarnyboms deklaravo visai kitą gyvenamąją vietą Kaliningrade, o pats su kūdikiu iš tiesų buvo apsistojęs apleistoje sodyboje.

Būtent šis faktorius suvaidino itin svarbų vaidmenį kūdikio susigrąžinimo istorijoje. Už tai pašnekovė be galo dėkojo padėjusioms institucijoms.

„Esame dėkingi ne tik institucijoms, kurios dirba Lietuvoje, bet ir institucijoms, kurios dirbo Rusijos Federacijos pusėje, kadangi dirbome ir su Rusijos vaikų teisėmis. Mes samdėmės savo advokatą, savo lėšomis, kuris padarė didžiulį darbą.

Mes žinojome, kad tas žmogus yra fiktyviai užsiregistravęs savo gyvenamąją vietą Kaliningrado srityje, bet toje vietoje su kūdikiu niekada nebuvo. Žinome, kad jis planavo kūdikį auginti visiškai tam netinkamoje aplinkoje.

Tai buvo apleista sodyba, kuri visiškai nepritaikyta kūdikio poreikiams, netgi normalaus žmogaus poreikiams.

Tai buvo didžiulis faktorius, kadangi vakar tėvas atsisakė parodyti vaiką tarnyboms, advokatas iš rusų pusės iš karto perspėjo tarnybas, kad reikia tikrinti vaiko gyvenamąją aplinką, kad oficiali vieta nėra ta, kurioje yra vaikas.

Su tarnybomis buvo nuvažiuota į tą vietą, kurioje laikomas vaikas. Tarnybos iš karto patvirtino, kad tai nėra tinkama aplinka auginti kūdikį. Toliau viskas rutuliojosi greitai ir efektyviai“, – sakė Monika.

Kol tarnybų atstovai, tėvą su kūdikiu radę apleistoje sodyboje, bendravo su pagrobėju, mergaitė buvo perduota mamai. Pasinaudojusi proga moteris su dukrele išskubėjo į Lietuvos konsulatą Kaliningrade.

Pasak vaiko tetos, sieną mama su kūdikiu kirto savo iniciatyva su konsulato pagalba. Nors ji su mergaite buvo užlaikytos pasienio poste, galiausiai joms buvo leista išvykti iš Kaliningrado į Lietuvą.

Monika pasidalijo prašymu šiuo metu netrukdyti jos šeimos narių, leisti jiems tinkamai atsigauti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA