Akademijoje oficialiai pradėti gimnazijos pastato rekonstravimo ir priestato statybos darbai | Kas vyksta Kaune

Akademijoje oficialiai pradėti gimnazijos pastato rekonstravimo ir priestato statybos darbai

VDU Ugnės Karvelis gimnazija / KRS nuotr.

Penktadienį mokiniams prasidėjo dar vieni pažinimo ir tobulėjimo metai. Akademijos Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijos mokytojams ir mokiniams ši šventė dviguba – švenčiant Rugsėjo 1-ąją buvo oficialiai įkasta kapsulė ateities kartoms, simbolizuojanti didelių permainų pradžią.

Penktadienį oficialiai prasidėjo gimnazijos pastato rekonstravimo ir priestato statybos darbai, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„VDU Ugnės Karvelis gimnazija – viena didžiausių bendrojo ugdymo mokyklų Kauno rajono savivaldybėje. Joje kasmet didėja mokinių skaičius. Per paskutiniuosius trejus metus gimnaziją kiekvienais metais papildo vidutiniškai 80 mokinių. Turime užtikrinti, kad mūsų vaikai čia turėtų galimybę ne tik gauti kokybiškas ugdymo paslaugas, bet ir turėtų gražias, sutvarkytas, patogias erdves. Tai – vienas didžiausių šių metų švietimo projektų, kuriam numatyta per 9 mln. eurų“, – džiaugėsi Valerijus Makūnas.

VDU Ugnės Karvelis gimnazija / KRS nuotr.

Pasveikinti gimnazijos ir visos Akademijos bendruomenės atvykęs Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis linkėjo sėkmingų mokslo metų: „Tikiu, kad ir šiais mokslo metais gimnazijos mokiniai džiugins puikiais mokymosi rezultatais“.

Pirmajame plėtros etape iškils 4 aukštų priestatas su 16 mokomųjų kabinetų. Tai papildomai leis priimti 360 mokinių. Bus įrengti lietuvių kalbos, matematikos, informacinių technologijų, istorijos, geografijos, biologijos, fizikos kabinetai. Rekonstrukcijos metu planuojama sutvarkyti paradinės pusės kiemą ir gimnazijos parką, įrengiant pėsčiųjų takelius ir lauko užimtumo zonas. Rekonstruotame parke naujai įrengtose užimtumo zonose šiltuoju metų laiku vyks netradicinės mokomosios veiklos, pamokos.

VDU Ugnės Karvelis gimnazija / KRS nuotr.

Darbų rangovas – UAB „Infes“. Priestatą planuojama atidaryti 2024 m. rugsėjo mėn.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA