Ši rugsėjo 1-oji V. Adamkui tokia pirma: pasitiko be mylimosios Almos | Kas vyksta Kaune

Ši rugsėjo 1-oji V. Adamkui tokia pirma: pasitiko be mylimosios Almos

Lrytas.lt 2023/09/01 20:23
Valdas ir Alma Adamkai / Lrytas.lt montažas

Kiekviena rugsėjo 1-oji buvusiam prezidentui Valdui Adamkui (96 m.) su ponia Alma Adamkiene (1927–2023) būdavo ypatinga. Šią dieną jiedu minėdavo savo vestuvių metines. Ši rugsėjo 1-oji V. Adamkui – kiek kitokia. 72-ąsias vestuvių metines jis pasitinka be mylimosios ponios A. Adamkienės, kurios gyvybė užgeso šių metų gegužės 21-ąją.

Vestuvių metinių proga Adamkų šeimoje būdavo labai svarbi ir ypatinga diena. Šukakties jie visuomet laukdavo su dideliu jauduliu.

Prieš metus, vestuvių metinių dieną naujienų portalui lrytas.lt prezidentas atskleidė, kad pasveikinęs savo žmoną ypatinga proga linkėjo abiems skaičiuoti dar daug metų kartu.

„Dėkoju Almai ir Aukščiausiajam už šią palaimą, kuri lydi mus gyvenime, ypatingai dabar, švenčiant 71-ąją vestuvių sukaktį. Ne kiekvienas gali pasidžiaugti tuo.

Man ši diena įsimintina, brangi ir prašau Aukščiausiojo, kad ji niekuomet nesibaigtų – kad dar ne vienas metines galėtume atšvęsti kartu“, – prieš metus kalbėjo prezidentas.

Valdo bei Almos Adamkų meilės istorija galėtų įkvėpti tikrai ne vieną žmogų. Jų niekuomet neišblėsusi meilė, galėtų būti tikras pavyzdys visiems.

2016-aisiais metais A. Adamkienė pasidalijo, kas yra jų tvirtos santuokos pamatas ir kaip jiems pavyko išsaugoti kasdien vis stiprėjančią meilę.

„Man atrodo, pagrindinis dalykas – žmonių, pradėjusių kartu gyventi, suvokimas, kad baigiasi „aš“ – prasideda „mes“. Jau ne „man“, o „mums“.

Jau turi galvoti ne tik apie save, bet ir apie sutuoktinį, derintis, žiūrėti, kad viskas būtų gerai. Todėl mes problemų neturėjome, išsiaiškindavome ir taip pamažu plaukėme“, – 2016-aisiais kalbėjo A. Adamkienė.

Lrytas.lt primena, kad 2023-aisiais, gegužės 21-ąją eidama 97-uosius metus, mirė buvusi Lietuvos pirmoji ponia Alma Adamkienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA