Prieš rugsėjo 1-ąją gyventojai suskubo į parduotuves: tuštėja alkoholio lentynos | Kas vyksta Kaune

Prieš rugsėjo 1-ąją gyventojai suskubo į parduotuves: tuštėja alkoholio lentynos

Lrytas.lt / Iveta Danieliūtė 2023/08/31 18:18
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Kadangi rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu draudžiama, gyventojai į parduotuves, kaip ir kasmet, suskubo paskutinėmis rugpjūčio dienomis. Šiemet pardavimai gali būti net didesni nei anksčiau, mat įprastai savaitgaliui alkoholiniais gėrimais gyventojai apsirūpina būtent penktadieniais, o šįkart tai teks padaryti anksčiau.

„Įprastai prieš rugsėjo 1-ąją alkoholinių gėrimų pardavimai padidėja apie 10 proc.

Bet, kadangi šįkart rugsėjo 1-oji yra penktadienį, manome, kad pardavimai didės 15–25 proc., nes žmonės alkoholį šiandien pirks ir ruošdamiesi savaitgaliui, kai įprastai tam ruošiasi ir alkoholį perka penktadieniais“, – portalui lrytas.lt komentavo „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Raminta Gecevičiūtė, prekybos tinklo „Maxima“ atstovė ryšiams su žiniasklaida, sako, kad augančius alkoholinių gėrimų pardavimus stebi jau nuo trečiadienio. Šiandien, rugpjūčio 31-ąją, pardavimai dar labiau išaugo, o didžiausio piko tikimasi vakare, kada gyventojai į parduotuves suplūs baigę darbus. Tokios tendencijos stebimos jau metų metus.

„Daugiausia nuperkama ramių ir putojančių vynų. Jų pardavimai dieną prieš rugsėjo 1–ąją išauga daugiau nei dvigubai. Alaus, sidro ir kokteilių parduodama 40 proc. daugiau, stipriųjų gėrimų – 30 proc.

Bendrai visų alkoholinių gėrimų pardavimai paskutinę rugpjūčio dieną šokteli apie 35–40 proc.“, – portalui lrytas.lt nurodė R. Gecevičiūtė.

Pasak jos, alkoholio pardavimai įprastai į viršų kyla ir rugsėjo 2 d. Jie dažniausiai išauga apie 30 proc.

Kartu kasmet auga ir nealkoholinių gėrimų populiarumas.

Augantį nealkoholinių gėrimų, vyno, alaus, alaus kokteilių, populiarumą pastebėjo ir „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

Be to, anot jos, pirkėjams alkoholio prekybos ribojimai rugsėjo 1-ąją ir sekmadienio popietėmis jau yra įprasti, todėl su asmenimis, primiršusiais juos ir tuo metu bandančiais gėrimų nusipirkti, praktiškai nebesusiduriama.

Primename, jog draudimas kiekvienų metų rugsėjo 1 d. parduotuvėse prekiauti alkoholiniais gėrimais įtvirtintas Alkoholio kontrolės įstatyme nuo 2006 m. Viešojo maitinimo vietoms toks draudimas netaikomas.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) įspėjo rugsėjo 1-ąją kartu su policijos įstaigomis vykdysiantis ūkio subjektų stebėseną ir priežiūrą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA