„Oktoberfeste“ kviečia linksmintis iš širdies: Kaune skambės geriausios bavariškos melodijos | Kas vyksta Kaune

„Oktoberfeste“ kviečia linksmintis iš širdies: Kaune skambės geriausios bavariškos melodijos

„Oktoberfestas“ / Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 22 ir 23 d. Kaune išties netrūks linksmybių – „Volfas Engelman“ organizuojamoje „Oktoberfesto“ šventėje bus gausu ne tik bavariškais kostiumais pasipuošusių dalyvių, tradiciniais valgiais ir gėrimais nukrautų stalų, bet ir bavariškos muzikos, kuri yra neatsiejama „Oktoberfesto“ švenčių dalis. Publiką šiemet linksmins dvi lietuvių grupės – „Old City Band“ iš Klaipėdos ir šventės senbuve jau tapusi „Allegretto band“. Pasak muzikantų, šventėje skambės linksmos, šokti kviečiančios bavariškos melodijos, o paruoštas muzikinis kokteilis leis kiekvienam dalyviui atrasti mėgstamą melodiją.

Pristatys vokiškų dainų repertuarą

„Oktoberfesto“ šventėje pirmą kartą pasirodysianti grupė „Old City Band“ yra ne kartą dalyvavusi įvairiuose muzikiniuose festivaliuose, projektuose Lietuvoje bei užsienyje, taip pat koncertavusi su žinomais Lietuvos džiazo ir popscenos muzikantais. Tačiau, pasak grupės lyderio Donato Momkaus, „Oktoberfestas“ bus visiškai nauja, įkvepianti patirtis.

„Šiųmetė šventė Kaune bus mūsų krikštas. Labai džiaugiamės, kad organizatoriai pakvietė sugroti „Oktoberfeste“, ir nekantriai laukiame rugsėjo. Pasiruošti šiai šventei – nemažas iššūkis, nes anksčiau nėra tekę atlikti kūrinių vokiečių kalba. Tačiau uoliai mokomės, repetuojame ir per „Oktoberfestą“ pristatysime vokiškų dainų repertuarą“, – teigia grupės lyderis.

Pasak jo, šventėje nuskambės iki 30 įvairiausių grupės atliekamų kūrinių.

„Su grupe pasirodysime antrą renginio dieną, šeštadienį. Ne visos šventėje skambėsiančios dainos bus vokiečių kalba – scenoje patieksime muzikinį kokteilį, kuriame kiekvienas svečias atras sau tinkamą skambesį. Tiek šokiams, tiek gerai nuotaikai. Mūsų grupę sudaro įvairūs žmonės, kiekvienam patinka skirtinga muzika. Todėl ir mūsų repertuare bus galima rasti įvairiausių kūrinių – nuo klasikinio džiazo, svingo ir rokenrolo iki šiuolaikinės roko ir popmuzikos koverių bei žinomų lietuviškų dainų“, – pasakoja atlikėjas.

Muzikanto teigimu, nors dar nėra tekę dalyvauti „Oktoberfesto“ šventėje, bavariškos tradicijos grupei yra artimos.

„Dainuoti vokiečių kalba – ne pats lengviausias iššūkis, tačiau mūsų komandą iššūkiai veža, suteikia malonaus jaudulio ir įkvėpimo. Esu įsitikinęs, kad šiųmetė šventė Kaune bus įsimintina, o publikai dovanosime tik geriausias emocijas“, – teigia D. Momkus.

„Oktoberfestas“ / Organizatorių nuotr.

Įkvepia besilinksminanti publika

Šiųmetėje „Oktoberfesto“ šventėje pasirodys ir vienintelė Lietuvoje bavariškos muzikos grupė „Allegretto band“, kuri bravoro organizuojamame renginyje dalyvaus jau ketvirtą kartą. Grupės vadovas Saulius Vasiliauskis tikina, kad šiemet scenoje nuskambės daugybė populiarių bavariškų kūrinių.

„Yra tikrai ne viena populiari „Oktoberfesto“ melodija. Pavyzdžiui, „Rosamunda“ – didžiausias hitas, kurį atliekame vokiškai. Šią dainą žino visa Vokietija, o kūrinio melodija labai linksma, dominuoja polkos motyvai, tad girdint šią dainą sunku nusėdėti vietoje. Dar viena tradicinė „Oktoberfesto“ daina – „Raugintų kopūstų polka“. Rauginti kopūstai su dešrelėmis yra tradicinis „Oktoberfesto“ maistas, todėl ir festivaliuose skambanti muzika neretai pavadinama semiantis įkvėpimo iš maisto. Šiuos ir daugybę kitų kūrinių atliksime ir šių metų šventėje“, – pasakoja atlikėjas.

Vis dėlto pats populiariausias ir dažniausiai Miuncheno festivalyje, taip pat bravoro rengiamame „Oktoberfeste“ skambantis kūrinys yra „Ein Prosit der Gemütlichkeit“. Tai – mažiau nei minutę trunkantis kūrinys, festivalyje atliekamas kas 15 minučių. Užgrojus šiai melodijai visi šventės dalyviai atsistoja, ploja rankomis ir drauge dainuoja, o dainos pabaigoje susidaužia gėrimų bokalais.

Pasak S. Vasiliauskio, „Allegretto band“ narius įkvepia ne tik atliekamos muzikos pobūdis, bet ir „Oktoberfeste“ besilinksminantys svečiai.

„Šventėje Kaune dalyvausime jau ne pirmą kartą, tad galime pasakyti, kad čia susirinkusi publika nė kiek nenusileidžia tradiciniam festivaliui Miunchene, kuriame dalyviai linksminasi šokdami, lipdami ant suolų. Kaskart būdami ant scenos ir patys nuoširdžiai linksminamės, o šią nuotaiką perima publika. Gera matyti, kiek daug teigiamų emocijų sukeliame žmonėms. Bavarišką atmosferą kuriame ne tik savo atliekama muzika, bet ir apranga – pasirodome vilkėdami bavariškais tautiniais drabužiais, jie festivaliui suteikia ypatingą nuotaiką. Raginame ir šiųmetės šventės dalyvius pasipuošti tradiciniais apdarais ir taip prisidėti prie pakylėjančios bavariškos dvasios“, – ragina S. Vasiliauskis.

„Oktoberfestas“ / Organizatorių nuotr.

Atlikėjas įsitikinęs, kad „Oktoberfesto“ nuotaika suvienija švęsti iš visos širdies.

„Mūsų melodijos švenčių dalyvius neretai šokdina iki paryčių. Tikimės, kad taip bus ir šiemet Kaune vyksiančioje šventėje. Todėl kviečiame gerai pasilinksminti – juk tik kartą metuose Kaune vyksta šis ypatingas renginys“, – ragina „Allegretto band“ vadovas S. Vasiliauskis.

Užsakyti stalus kviečia jau nuo rugsėjo 1-osios

Anot „Volfas Engelman“ aludarystės kompetencijų centro koordinatorės Audronės Saulėnienės, šventine nuotaika patogiausia mėgautis prie specialių, gėrimų pilstymo įranga aprūpintų stalų, kurie bus įrengti šventinėje palapinėje.

„Šių stalų skaičius ribotas, tad visus, norinčius gerai praleisti laiką, kviečiame užsisakyti stalą sumokant avansinį rezervacijos mokestį – sumokėtą sumą šventės metu galėsite išleisti gėrimams. Juk tarp šokių norėsis ir atsipūsti, pasimėgauti bavariškais valgiais bei gėrimais, taip pat pasidalyti šventine nuotaika su draugais. Užsakyti stalus galima jau nuo šio penktadienio, rugsėjo 1-osios. Tai galite padaryti šiame interneto puslapyje“, – kviečia A. Saulėnienė.

„Oktoberfesto“ šventė vyks rugsėjo 22 ir 23 d. Kaune, „Volfas Engelman“ bravoro vidiniame kieme, adresu Čiurlionio g. 5. Rugsėjo 22 d. renginys prasidės 18 val., o rugsėjo 23 d. dalyviai bus įleidžiami nuo 15 val. Renginyje gali dalyvauti asmenys nuo 20 metų.

Daugiau informacijos apie renginį jau netrukus čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA