Veiksmo filmą primenančios bėglio gaudynės – prasidėjusios Birštone baigėsi Trakų rajone | Kas vyksta Kaune

Veiksmo filmą primenančios bėglio gaudynės – prasidėjusios Birštone baigėsi Trakų rajone apgadinti keli tarnybiniai automobiliai

Po ilgų gaudynių, prasidėjusių Alytaus apskrityje, jauno vyro vairuojamas automobilis „Nissan Xtrail“ jau Vilniaus apskr., Trakų rajone, nuvažiavo nuo kelio ir užstrigo laukuose. Gaudynių metu buvo apgadinti keli tarnybiniai automobiliai, rašoma Vilniaus apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Šiąnakt 1 val. 15 min. Alytaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Birštone nestojo stabdomas automobilis „Nissan Xtrail“ ir nuvažiavo Vilniaus link.

Kelyje Vilnius-Prienai-Marijampolė patruliuojantis pareigūnų ekipažas pastebėjo nuo degalinės Vilniaus kryptimi judantį automobilį, kuris, pavažiavęs keletą šimtų metrų, sustojo šalikelėje. Policijos pareigūnai nusprendė patikrinti automobilį ir jo vairuotoją, todėl prie jo privažiavo.

Patruliams lipant iš tarnybinio automobilio, šalikelėje stovėjęs „Nissan X-Trail“ pajudėjo iš vietos ir staigiai padidino greitį. Kadangi automobilio vairuotojas nepakluso teisėtiems reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, policijos pareigūnai nedelsdami ėmė persekioti bėglį. Šis vis didino greitį, sprukdamas įžūliai manevravo ir kėlė pavojų eismo saugumui.

Kirtus apskričių ribą, persekiojimas persikėlė į Trakų rajoną, kuriame prie sprunkančio automobilio „Nissan X-Trail“ gaudynių prisijungė ir Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ekipažai.

Sostinės Reagavimo valdybos ekipažai pastebėjo šį automobilį važiuojantį Trakai-Birštonas kyptimi ir, įjungę mėlynos ir raudonos spalvos švyturėlius bei garso singalą, per garsiakalbį reikalavo sustabdyti transporto priemonę. Stabdoma transporto priemonė kėlė pavojų eismo saugumui – vairuotojas vairavo itin pavojingai, taranavo tarnybinius automobilius, ne kartą bandė nustumti juos nuo kelio.

Du sostinės policijos ekipažai bandė sustabdyti bėglį iš abiejų automobilio pusių, ir nors priekyje „Nissan Xtrail“ vairuotojui buvo kliūtis – skiriamoji salelė su ženklu kliūties apvažiavimas iš dešinės, jis taranavo vieną tarnybinį automobilį, užvažiavo ant salelės ir, numušęs kelio ženklą, dideliu greičiu nuskriejo Aukštadvario k. link.

Vienam iš tarnybinių automobilių pasivijus bėglį, pastarajam vėl atsirado kliūtis – kelio atitvarai, bet vairuotojas, nekreipdamas į tai dėmesio, vėl taranavo pareigūnų automobilį.

Važiuojant A16 keliu Aukštadvario link, policijos pareigūnai ne kartą bandė sustabdyti sprunkančią transporto priemonę, tačiau nesėkmingai – užspaustas „Nissan Xtrail“ vėl taranavo tarnybinius automobilius.

Apie 2 val. 15 min. Trakų r., ties Markutiškių k., užspiestas trijų policijos ekipažų, „Nissan Xtrail“ vairuotojas prarado automobilio kontrolę, todėl automobilis nuvažiavo nuo kelio ir užstrigo laukuose. Paaiškėjo, kad „Nissan Xtrail“ vairavo dvidešimt septynerių metų amžiaus vyras (gimęs 1996 m.).

Pradėta administracinė teisena už Kelių eismo taisyklių pažeidimus (pavojingą ir chuliganišką vairavimą, eismo įvykį, kurio metu metu buvo apgadinti tarnybiniai automobiliai, vairavimą galimai apsvaigus nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų ir kt.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA