Kauno mariose ir Žeimenio ežere brakonieriavę asmenys turės patuštinti pinigines | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose ir Žeimenio ežere brakonieriavę asmenys turės patuštinti pinigines

Asociatyvi / T. Janonio nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnams įkliuvo asmenys: draudžiamais žvejybos įrankiais Kauno mariose ir Žeimenio ežere pagavę 11 karpių, 10 lynų, 13 karšių, 2 lydekas, 1 salatį, 3 ungurius ir 35 kg karosų. Iš jų aplinkosaugininkai paėmė tinklus ir valtį, ungurinę gaudyklę. Be to, jiems teks susimokėti ir padarytą žalą siekiančią 6085 eurų, taip pat bus paskirtos administracinės baudos, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai.

Praėjusį ketvirtadienį, rugpjūčio 10 d., Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai, vykdydami mėgėjų žūklės kontrolę Kaišiadorių rajone, Kauno mariose, ties Visginų kaimu organizavo reidą. Pastebėję asmenį, kurio veiksmai sukėlė įtarimą, aplinkosaugininkai jį sulaikė. Paaiškėjo, kad asmuo žvejojo ne mėgėjų žvejybos įrankiais, o statomuoju žvejybiniu tinklu.

Juo buvo sugauta 11 karpių, 10 lynų, 13 karšių, 1 lydeka, 1 salatis ir 35 kg karosų. Žala, padaryta žuvų ištekliams – 4405 Eur. Iš asmens buvo paimta valtis, tinklas ir neteisėtai sugauta žuvis. Asmuo aplinkosaugininkams per šiuos metus įkliuvo nebe pirmą kartą, dėl to jam gresia bauda iki 300 eurų.

Sugautos žuvys / Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Tą patį ketvirtadienį Utenos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai sulaikė asmenį, nusprendusį neteisėtai pažvejoti draudžiamu įrankiu – ungurine gaudykle.

Žeimenio ežere, Švenčionių rajone pažeidėjas sugavo 3 ungurius ir lydeką. Asmuo turės susimokėti baudą nuo 120 iki 300 eurų ir atlyginti gamtai padarytą žalą – 1680 eurų. Taip pat iš jo paimtas ir draudžiamas įrankis bei sugautos žuvys. Šis asmuo aplinkosaugininkams taip pat įkliūvą ne pirmą kartą, liepos mėnesį, jam skirta 300 eurų bauda už tinklų įsigijimą ir laikymą namuose, bauda vis dar nesumokėta.

Svarbu 

• Kviečiame naudotis Aplinkos apsaugos departamento parengta žvejybos atmintine, kurioje rasite informaciją apie svarbiausias žvejybos datas.

• Prieš išsiruošiant į žvejybą, rekomenduojame pasidomėti Mėgėjų žvejybos taisyklėmis, kurios apibrėžia žvejų mėgėjų atsakingą žvejybą.   

Jei kyla klausimų, Aplinkos apsaugos departamento specialistai jus pakonsultuos telefonu 8 700 02022 arba el. paštu konsultacijos@aad.am.lt.     

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai primena, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA