Neišdegus sutarčiai su informacijos analitikais, statybas perleido miesto švarintojams | Kas vyksta Kaune

Neišdegus sutarčiai su informacijos analitikais, statybas perleido miesto švarintojams

R. Tenio nuotr.

Prieš gerus dvejus metus pristatytas planas prikelti apleistą skverą Gedimino gatvėje juda į priekį. Darbus miesto centre išvydęs praeivis apie statytojus išsireiškė ironiškai – „Kas vyksta Kaune“ sužinojo, kad dabartinis rangovas paskirtas spontaniškai, o prieš tai sutartis buvo sudaryta su kita bendrove. Ši nepateikė sutarties užtikrinimo dokumentų, tad savivaldybės užsakymą prarado.

„Labai smalsu sužinoti, ką vis dėlto šioje vietoje, Gedimino ir Kęstučio gatvių sankryžoje stato žymi statybos bendrovė „Kauno švara“?“ – liepos pabaigoje teiravosi naujienų portalo skaitytojas Ramūnas.

Nukreipus į skvero rekonstrukcijos projektą, kaunietis pripažino jį pamiršęs ir pridūrė, jog pamačius rangovo vardą ant statybinės tvoros „nieko kito neatėjo į galvą, tik kad šioje vietoje, greičiausiai, bus naujas šiukšlių surinkimo terminalas“.

Kiek įdomiau pasidarė Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) ties Gedimino g. 32 skvero statybomis neaptikus nė žodžio apie „Kauno švarą“, bet radus nuorašą 120 tūkst. eurų vertės sutarties su Donato Jančaro atstovaujama „Informacijos analizės asociacija“, kuri savivaldybei buvo įsipareigojusi atlikti darbus be subrangovų pajėgų.

Pavadinimas, reikia pripažinti, irgi neišduodantis statybinės įstaigos prigimties, bet ant statybų tvoros pakyboti, galimai keliant dar didesnį sumišimą gyventojams, jam ir neteko.

Nepateikė sutarties užtikrinimo

Pasidomėjus minėtu neatitikimu, Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė paaiškino, kad Gedimino gatvės skvereliui prikelti buvo skelbti du viešieji rangos darbų konkursai, tačiau jie nenusisekė, o avarinė objekto būklė esą spaudė pradėti darbus.

„Pirmo rangos darbų konkurso metu visi dalyviai atsisakė sudaryti sutartį, o antrą konkursą laimėjo įmonė „Informacinės analizės asociacija“, tačiau konkursą laimėjusiai įmonei nepateikus sutarties įvykdymo užtikrinimo dokumentų su ja pasirašyta sutartis neįsigaliojo“, – sakė R. Savickienė.

Kainuos daugiau nei siūlė asociacija

Pasak Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos, atsižvelgiant į itin prastą skvero būklę buvo siekiama kuo greičiau atlikti avarinius ir viešosios erdvės tvarkymo darbus. Juos patikėta vykdyti bendrovei „Kauno švara“, šiuo metu bendra skvero sutvarkymo darbų vertė siekia 213 tūkst. eurų.

Gedimino ir Kęstučio gatvių sankryžos pašonėje atnaujinama atraminė sienutė, kurią nuspręsta ne ardyti, o tvarkyti ir panaudoti kaip funkcionalų skvero akcentą, įrengiami suoliukai, žalvariniai apdailos elementai.

„Rekonstravus Kęstučio gatvę, avarinės būklės Gedimino g. 32 skveras tikrai nepuošė miesto. Išklypusios plytelės, nuo sovietmečio kyšančios klombų betoninės dalys, byranti atraminė sienelė, skirtingi dangų aukščiai ir kauniečių nusiskundimai dėl asocialių asmenų būriavimosi skvere buvo tapę rimta problema“, – poreikį atnaujinti šią erdvę grindė R. Savickienė.

Erdvė įgaus žalvarinio tviskesio

Gedimino g. 32 esančio skvero projektą Kauno savivaldybės užsakymu už beveik 17 tūkst. eurų parengė Šalčininkuose registruota bendrovė „Primum Group“. Projektui vadovavo Sonata Šleivienė, už architektūrinę dalį buvo atsakinga Indrė Pėželytė.

Skvero rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai pristatyti 2021-ųjų gegužę, o pastabų iš interesantų nesulaukta.

Pagal savivaldybės pateiktą projektavimo užduotį, skvere numatyta įrengti granitinių plokščių pėsčiųjų takus ir pravažiavimą automobiliams, betono ir medienos suolus, dviračių stovus, pastatyti šiukšliadėžes. Nišos, kuriose kadaise buvo taksofono kabinos, kaip minėjo R. Savickienė, dengiamos dekoratyvine žalvario sienute – naują rūbą kauniečiai jau gali įvertinti gyvai.

Savivaldybė tikisi, kad skveras visiškai atnaujintas bus iki rugsėjo 1 dienos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA