Kauno ligoninės slaugytoją iš Indijos žavi kolegos: jei reikia pagalbos – tau visada padės | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninės slaugytoją iš Indijos žavi kolegos: jei reikia pagalbos – tau visada padės

delfi.lt 2023/08/10 21:44
Kauno ligoninės slaugytoją iš Indijos žavi kolegos / DELFI montažas

Lietuvos gyventojus gydo ne tik čia gimę, bet ir iš egzotiškų šalių atvykę medikai. Viena tokių – Indijos pilietė Jossy Annamma Joy. Jauna moteris jau tris mėnesius dirba išplėstinės praktikos slaugytoja LSMU Kauno ligoninės Hipodromo g. padalinio Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje (RITS).

Bakalauro studijas Jossy baigė Indijoje, gimtojoje Keralos valstijoje. Tai – viena tankiausiai apgyvendintų Indijos valstijų šalies pietvakariuose, prie Arabijos jūros. Keraloje gyvena apie 33 mln. gyventojų, rašoma LSMU Kauno ligoninės „Facebook“ paskyroje.

Sveikatos mokslų magistro laipsnį ir išplėstinės praktikos slaugytojo kvalifikaciją ji įgijo Kaune, Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU). Praktiką atliko reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, po to dirbo poroje privačių slaugos namų, trumpam grįžo į Keralą, kur vėl dirbo RITS, ir pagaliau atsidūrė LSMU Kauno ligoninėje.

„Esu labai patenkinta“, – šypsosi Jossy. Ji sako, kad pradėjusi čia dirbti pasijuto puikiai.

„Mano skyrius labai geras. Mūsų komanda labai gera, mūsų skyriaus vadovė ir vyresnioji labai geros… Labai gerai man čia“, – daug kartų kartodama „labai gerai“, pasakoja J. Annamma apie LSMU Kauno ligoninės Hipodromo g. 13 RITS, savo kolegas, skyriaus vadovę gydytoją Liuciją Jodžiūnienę, vyresniąją slaugytoją – administratorę Rasą Klevickienę.

Išplėstinės praktikos slaugytoja J. Annamma Joy sako, kad į skyriaus komandą įsiliejo sklandžiai, nes LSMU Kauno ligoninės Hipodromo g. 13 RITS medicinos personalas, pasak jos, yra ne tik susiklausęs ir profesionalus, bet ir be galo draugiškas, geranoriškas.

„Patyriau, jei reikia pagalbos, tau visada padės – ir profesinėje veikloje, ir asmeniniame gyvenime. Jausti kolegų paramą labai svarbu“, – kalba Jossy.

Jai imponuoja LSMU Kauno ligoninės Hipodromo g. 13 RITS vyraujantis aiškumas, konkretumas, griežta tvarka ir disciplina, kurie būtini reanimacijoje ir intensyviojoje terapijoje.

„Gera dirbti, kai visi žino, kas už ką atsakingas, kas ką daro, kaip darom ir kodėl darom. Kai yra nustatyti standartai, kai nereikia blaškytis. Jei darai ne taip, tau parodys, kaip daryti teisingai, paaiškins, kodėl reikia daryti taip, o ne kitaip, ir tu žinosi. Man patinka apibrėžtos taisyklės, tvarkos, funkcijos mūsų skyriuje. Indijoje RITS darbas toks pat intensyvus ir atsakingas, bet ten slaugytojas dirba ir savo, ir slaugytojo padėjėjo, ir dar kažkieno kito darbą, o tai smarkiai apkrauna, išvargina, kelia sumaišties“, – pasakoja J. Annamma.

Darbo RITS, kur iššūkių ir įtampų niekada nestinga, Jossy nevadina sunkiu. „Man tinka šis skyrius ir aš tinku jam“, – paprastai paaiškina ji.

Jossy su vyru yra 1,4 metų sūnelio tėvai ir planuoja, kad jis augs Lietuvoje.

„Nors žiemos čia ilgos ir šaltos, Kaunas yra puikus miestas gyventi, LSMU Kauno ligoninė – gera vieta dirbti“, – kalba jauna indė, per penkerius metus, praleistus mūsų šalyje, jau neblogai pramokusi lietuviškai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA