Kauno studentai pasaulio universitetų žaidynėse skynė aukso medalius | Kas vyksta Kaune

Kauno studentai pasaulio universitetų žaidynėse skynė aukso medalius

LSSA nuotr.

Sėkmingą Lietuvos sportininkų pasirodymą Kinijoje vykstančiose pasaulio universitetų žaidynėse pratęsė irkluotojai. Įvairiose rungtyse puikius rezultatus pasiekė sportininkai iš Kauno.

Kaip skelbia Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA), auksu sužibo Povilas Stankūnas (Vytauto Didžiojo universitetas), kuris vienviečių valčių A finale 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 57.40 sek.

„Pradėjau sunkiai, po pirmų 500 metrų buvau paskutinis, o likus 500 metrų iki distancijos pabaigos važiavau ketvirtas,- po finišo į medikų rankas patekęs pasakojo P. Stankūnas. – Nusprendžiau nelaukti paskutinių metrų ir pradėjau vytis iš toliau, pamačiau, kad gaunasi ir variau. Dar spėjau pagalvoti numirsiu, bet pergalės neatiduosiu ir po to jau nieko neprisimenu. Varžybos buvo labai įdomios, labai stiprūs varžovai. Galėjo nugalėti bet kas.”

Taip pat aukso medaliais pasidabino Martyna Kazlauskaitė (Vytauto Didžiojo universitetas) ir Ugnė Juzėnaitė (Kauno kolegija). Jos porinių dviviečių valčių A finale buvo greičiausios – 7 min. 13.12 sek. Lietuvaitės aplenkė varžoves iš Lenkijos (7 min. 16.49 sek.) ir Italijos (7 min. 16.57 sek.).

Sidabro medalį porinių dviviečių valčių vyrų A finale iškovojo Mantas Juškevičius (Vytauto Didžiojo universitetas) ir Domantas Maročka. Lietuviai finišavo per 6 min. 27.27 sek., o pirmąją vietą iškovoję lenkai – per 6 min. 26.11 sek.

Penktąją vietą vienviečių valčių A finale užėmė Raminta Morkūnaitė (Vytauto Didžiojo universitetas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA