Po audringo šeštadienio Lietuvą kaitins virš 30 laipsnių karštis | Kas vyksta Kaune

Po audringo šeštadienio Lietuvą kaitins virš 30 laipsnių karštis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po audringo šeštadienio, sekmadienio rytas daug kur išauš giedras ir jau labai šiltas. Šiek tiek palyti pirmomis dienos valandomis dar gali vakariniuose šalies rajonuose. Vėliau debesys ir iš čia trauksis, daug kur didesnė dienos dalis bus sausa ir daugiausia saulėta. Aktyviau kamuoliniai debesys ims kilti tik vakarop pietvakariniuose rajonuose, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Čia vėl galės pasiformuoti ir intensyvesnių liūčių su perkūnija, taip pat gali iškristi kruša. Diena bus karšta, temperatūra kils iki 29–34 laipsnių. Šiek tiek gaivins stiprokas rytinių krypčių vėjas, kurio gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s, o perkūnijos metu vakare sustiprės ir iki 20 m/s.

Pirmadienio naktį trumpi lietūs vėl numatomi daugelyje rajonų. Juos lydės perkūnija, kai kur lis smarkiai, iškris kruša. Vėjas vėl perkūnijos metu vietomis taps gūsingas iki 15–20 m/s, o aktyvesnius debesis lydės ir 21–23 m/s gūsiai. Temperatūra kris gana vangiai tik iki 15–20, o šiaurės rytiniuose rajonuose nekris žemiau 21–23 laipsnių.

Pirmadienio dieną trumpi lietūs su perkūnijomis tęsis, daugiausia ir aktyviausiai lis šiaurės rytinėje šalies pusėje. Čia vėl lietaus metu vietomis stiprės vėjas, galima kruša. Temperatūra bus jau gana kontrastinga – pietvakarinėje pusėje oras tesušils iki 18–23 laipsnių, o šiaurės rytinėje dalyje dar spės sušilti iki 24–29 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA