Pagarsėjęs vaikų tvirkintojas A. Ulvidas artimiausią naktį bus parskraidintas iš Danijos į Kauną | Kas vyksta Kaune

Pagarsėjęs vaikų tvirkintojas A. Ulvidas artimiausią naktį bus parskraidintas iš Danijos į Kauną

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/08/01 18:14
A. Ulvidas / Asociatyvi / DELFI nuotr.

Masiniu vaikų tvirkinimu kaltinamas 47 metų kaunietis Algimantas Ulvidas trečiadienio naktį turėtų būti parskraidintas iš Danijos į Lietuvą. Posėdis dėl jo suėmimo Kauno apylinkės teisme įvyks trečiadienį, 10 val. 30 min.

Šio miesto prokuroras Vytautas Gataveckas naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, jog prašys skirti A. Ulvidui ilgiausiai leistiną 3 mėnesių suėmimo terminą.

Prokuratūros motyvas – kad kaunietis gali bėgti, slapstytis nuo teisėsaugos.

Įžūliu elgesiu garsėjantis, teismo įpareigojimus nuolat laužantis A. Ulvidas neseniai buvo pabėgęs į užsienį – paskelbus jo tarptautinę paiešką, buvo išduotas Europos arešto orderis.

Algimantas Ulvidas / DELFI nuotr.

Iš pradžių kaunietis atvyko į Ispaniją, o po persikėlė į Daniją.

Birželio pabaigoje A. Ulvidas pats prisistatė šios šalies policijai. Danijos teismui pirmadienį nusprendus perduoti tvirkintoją Lietuvai, mūsų valstybės pareigūnai išskrido vykdyti ekstradicijos procedūros.

Pareigūnai kartu su A. Ulvidu atskris į Lietuvą, o po to jis bus pristatytas į Kauno teismą.

Posėdis dėl suėmimo buvo suplanuotas ketvirtadienį, bet tądien jame tądien negalėjo dalyvauti A. Ulvido advokatas, todėl posėdis buvo viena diena paankstintas.

Nuogam paauglėms nuošaliose Kauno krašto vietovėse šokdavusiam, anksčiau 13 kartų už vagystes ir vaikų tvirkinimą teistam kauniečiui šiuo metu yra iškeltos keturios baudžiamosios bylos. Visos – dėl tvirkinimo.

Dvi bylos yra nagrinėjamos Kauno apylinkės teisme, o likusios dvi dar neperduotos į teismą, šiuo metu atliekami ikiteisminiai tyrimai.

Jose nukentėjusiomis pripažintos kelios dešimtys nepilnamečių.

Dar vienoje, penktoje byloje A. Ulvidas šių metų balandį buvo išteisintas Kauno teisėjams patikėjus, jog jis esą nežinojo mergaičių amžiaus.

Vykstant teismo procesams, 2023 metų gegužės pradžioje kaunietis nepasirodė viename posėdžių – paaiškėjo, kad jis yra išvykęs į užsienį.

Kauno apylinkės teismui nusprendus A. Ulvidą suimti, buvo paskelbta tarptautinė jo paieška.

Dėl vaikų tvirkinimo A. Ulvidas į teisėsaugos akiratį pateko dar 2015 metais – iškėlus pirmą bylą, vėliau pasipylė ir kitos.

Algimantas Ulvidas / M. Patašiaus nuotr.

2019 metų balandį A. Ulvidas buvo nuteistas už 24 mergaičių tvirkinimą, tačiau belangės tąsyk išvengė – jam skirtas vos vienerių metų trukmės laisvės apribojimas, nors prokuratūra prašė realiai jį įkalinti puspenktų metų.

Pažymėtina, kad kaunietis nuolat nepaisydavo teismo įpareigojimų nebendrauti su jaunesnėmis nei 16 metų mergaitėmis.

Paskutinis atvejis užfiksuotas vasarį Pramonės prospekte esančioje degalinėje „Circle K“ – kaunietis ten atvyko su 15-mete, kuri sėdėjo jo naudojamame automobilyje „Ford“.

Nepaisant įžūlaus kardomųjų priemonių sąlygų nesilaikymo, tvirkintojui vis pavykdavo likti laisvėje, esą nebuvo pakankamai svaraus pagrindo skirti suėmimo. Tačiau jam pasprukus į užsienį toks pagrindas atsirado, nes iškilo reali grėsmė, jog jis ir ateityje gali bėgti, slėptis nuo atsakingų institucijų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA