Po auksinio ir rekordinio čempionato R. Meilutytė įvardijo, kuris momentas Japonijoje buvo kertinis | Kas vyksta Kaune

Po auksinio ir rekordinio čempionato R. Meilutytė įvardijo, kuris momentas Japonijoje buvo kertinis

delfi.lt / Laurynas Butkauskas 2023/07/30 15:20
Rūta Meilutytė / DELFI nuotr.

Rūta Meilutytė paskutinę pasaulio plaukimo čempionato Fukuokoje dieną uždarė su trenksmu. Šeštadienį pakartojusi, o sekmadienį pagerinusi italės Benedettos Pilato 50 m plaukimo krūtine rungties pasaulio rekordą, Japoniją 26-erių lietuvė paliks su dviem aukso medaliais.

Fukuokos „Marine Messe“ arenoje sekmadienį vykusiame finale R. Meilutytė atstumą įveikė per 29,16 sek., užtikrintai finišavo pirma ir netrukus vėl buvo apdovanota 30 tūkst. JAV dolerių prizu.

Jau antru per šį savaitgalį. Šeštadienį pusfinalyje Rūta rekordą pakartojo (29,3 sek.) ir į rankas gavo tokį patį tuomet ją pačią gerokai nustebinusį čekį.

„Kaip visada, ėjau pasimėgauti plaukimu, – po finišo finale Lietuvos žurnalistams tvirtino R. Meilutytė. – Bet žinoma, finalas yra finalas, yra jaudulio, pojūčiai nuo kitų startų skiriasi.“

Sidabro medalį 50 m distancijoje iškovojo 26-erių amerikietė Lilly King (29,94 sek.), bronzą – dabar jau buvusi pasaulio rekordininkė 18-metė B. Pilato (30,04).

Pačiai R. Meilutytei ši kelionė į Japoniją buvo išskirtinai sėkminga – du auksinius apdovanojimus iš planetos pirmenybių ji parsiveš pirmą kartą per savo karjerą.

„Delfi“ paklausta, ar galėtų išskirti įsimintiniausią čempionato momentą, kaunietė susimąstė: „Žinoma, galėčiau. Manau, kad gal tas pirmas plaukimas 100 m atrankoje. Tada buvo įdomu pačiai nustebinti save, iš didelės nežinios plaukiant dideliu pajėgumu. Manau, tai buvo toks kertinis momentas.“

Savaitės pradžioje 100 m distanciją atrankoje ji įveikė per 1 min. 04,67 sek. ir gana netikėtai pademonstravo geriausią laiką nuo tada, kai po pertraukos sugrįžo į plaukimą. Vėliau finale ji plaukė dar greičiau, finišavusi per 1 min. 04,62 sek.

Pirmą kartą pasaulio čempione R. Meilutytė tapo dar 2013-aisiais Barselonoje, būdama 16-metė.

Papašyta palyginti, ar dabar jaučiasi stipresnė atletė už tuomet rekordus jau raškiusią paauglę, plaukikė turėjo pagalvoti, kol rado atsakymui tinkamus žodžius.

„Manau, kad su patirtimi tas pajėgumas yra didesnis, juk daugiau patirties, daugiau kontrolės. Tada dar buvau vaikas, tačiau tikrai nežinau, ar kaip sportininkė ir atletė esu stipresnė už tą 16-metę“, – pažymėjo ji.

R. Meilutytė pasaulio rekordą 50 m krūtine rungtyje jau buvo pasiekusi 2013-aisiais (29,48 sek.), vėliau jį 2017-aisiais pagerino Lilly King (29,40 sek.), o galų gale – minėtoji B. Pilato.

Ankstesni R. Meilutytės pasiekimai pasaulio čempionatuose (50 m baseine)

2013, Barselona: auksas 100 m krūtine, sidabras 50 m krūtine
2015, Kazanė: sidabras 100 m krūtine
2022, Budapeštas: auksas 50 m krūtine, bronza 100 m krūtine

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA