Kviečia į „Camino Lituano“ muzikos festivalį | Kas vyksta Kaune

Kviečia į „Camino Lituano“ muzikos festivalį

„Camino Lituano“ muzikos festivalis./Organizatorių nuotr.

Liepos 28 d., penktadienį, 16.30 val. kviečiama į „Camino Lituano“ muzikos festivalio koncertinę programą „Kelyje šokio ritmu“, atliekamą Jono Vozbuto (akordeonas), Linos Juknevičiūtės (smuikas) bei Rugilės Juknevičiūtės (violončelė). Renginys vyks Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje.

Geros nuotaikos nestokojantis jaunatviškas ansamblis kviečia ištrūkti iš monotoniško rutinos ritmo ir muzikos garsais patirti nuotaikingą, ugningą, įvairialypį šokio pasaulį. Harmoningas akordeono, smuiko ir violončelės ansamblis atliks ispanų, argentinietiško tango, rumunų, romų liaudies šokių bei kovos menų įkvėptus ryškiųjų klasikinės muzikos kompozitorių J. Haydno, A. Piazzollos, B. Bartóko, A. Espinosos, A. Khachaturiano, taip pat E. Balsio kūrinius.

Jonas Vozbutas – aštuoniolikmetis akordeonininkas iš Mažeikių. Šiuo metu jis mokosi Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijoje pas mokytoją ekspertę Marytę Markevičienę ir reguliariai tobulinasi pas garsią visame pasaulyje akordeonininkę profesorę iš Šveicarijos Elsbethą Moser. Jonas yra daugelio tarptautinių konkursų laureatas JAV, Kanadoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ukrainoje, Šveicarijoje, Italijoje ir daugelyje kitų Europos šalių. Scenoje kartu yra muzikavęs su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kariuomenės, „Kremerata Baltica“, Lietuvos, Klaipėdos, Šiaulių, Vilniaus Šv. Kristoforo, „Mikroorkestra“ kameriniais orkestrais.

Smuikininkė Lina Juknevičiūtė vos 22-erių metų, tačiau jau yra koncertavus daugelyje Europos šalių, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ji pasirodė garsiausiose pasaulio salėse, tokiose kaip Wigmore Hall, Southbank Center. 2022 m. buvo pakviesta į tarptautinį „iPalpiti“ festivalį Los Andžele, kur pasirodė „Disney Hall“. Smuikininkė taip pat yra pasirodžiusi tokiuose festivaliuose, kaip „Moritzburg Festival“, „Daniel Hope Academy“, „Schumann Junior“, (Vokietija), „Ticino Musica“ (Šveicarija). 2021 m. atlikusi B. Dvariono koncertą smuikui su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru diriguojant R. Šervenikui tapo Tarptautinio Balio Dvariono konkurso Grand Prix laimėtoja. Ji yra tarptautinės muzikos akademijos Lichtenšteine, Live Music Now-Yehudi Menuhin stipendininkė bei EMCY prizo laimėtoja.

Rugilė Juknevičiūtė (violončelė) – 18-os metų atlikėja, pripažinta Lietuvoje ir užsienyje garsiausių muzikos legendų, tokių kaip prof. D. Geringas, M. Rubackytė, I. Monighetti, M. Maisky. Rugilė skaičiuoja jau per 30 pasirodymų su įvairiais Lietuvos orkestrais ir yra toliau kviečiama pasirodyti su Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo, Lietuvos nacionaliniu filharmonijos, Klaipėdos miesto kameriniais orkestrais, Lietuvos nacionaliniu, M. K. Čiurlionio menų mokyklos, Kauno filharmonijos simfoniniais orkestrais. Rugilė šiais metais baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą D. Jakšto klasėje, 2018–2022 m. reguliariai tobulinosi pas prof. I. Monighetti Šveicarijoje, Bazelyje, nuo 2021 m. tobulinasi ir pas prof. M. Zduniką Lenkijoje, Varšuvoje, o nuo 2023 m. rudens Rugilė priimta studijuoti Ciuricho menų universitetą pas prof. Thomasą Grossenbacherį.

Kiti festivalio koncertai

· Liepos 29 d. 19 val. Žagarės dvaras.

· Liepos 30d. 19 val. Sedos Šv. Jono Nepomuko bažnyčia.

Visi festivalio koncertai yra nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA