Po skyrybų su draugu kaunietė patyrė košmarą: kad pasislėptų nuo persekiotojo – pardavė savo būstą | Kas vyksta Kaune

Po skyrybų su draugu kaunietė patyrė košmarą: kad pasislėptų nuo persekiotojo – pardavė savo būstą

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/07/27 09:53
Lryto.lt nuotr.

Dešimtys žinučių ir skambučių, grasinimai, sekimas iš paskos gatvėse automobiliu, blokuojant aukos mašiną, pradurtos padangos, „budėjimai“ prie moters namų, darbovietės, prekybos centro, kuriame ji apsilankė, įsiveržimas kavinėje, jai sėdint prie staliuko su kitu žmogumi – tokius košmariškus išgyvenimus teko patirti vadybininke dirbančiai kaunietei išsiskyrus su savo draugu, 41 metų Kęstučiu A., kuris neseniai buvo nuteistas už jos persekiojimą.

Įtampos kamuojama moteris tvirtino buvusi priversta pakeisti būstą ir kreiptis į psichologą. Ji teigė patyrusi didžiulį nerimą, baimę dėl savo gyvybės, skundėsi dėl streso negalinti užmigti.

Naujienų portalui lrytas.lt pavyko plačiau sužinoti apie persekiojimo bylas detales, primenančias įtempto siužeto trilerį.

Niekur nedirbusio baugintojo tėvas per apklausas prisiminė ir kitų moterų, su kuriomis draugavo jo sūnus, skundus dėl sūnaus elgesio.

Kaltu pripažintas persekiotojas atsipirko palyginti švelnia bausme – Kauno apylinkės teismas įpareigojo jį sumokėti nukentėjusiajai 3 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą, kurią Kęstučio A. skundą išnagrinėjusi Kauno apygardos teisėjų kolegija, vadovaujama Juditos Sungailaitės, sumažino perpus.

Be to, jis privalės sumokėti 2,5 tūkst. eurų dydžio baudą.

Blokavo mašiną sankryžoje

Moters tvirtinimu, sistemingas persekiojimas prasidėjo po skyrybų su gyvenimo draugu, kurios įvyko 2020 metų vasarį. Pokalbių telefonu įrašus, nuotraukas ir kitus įrodymus surinkusi kaunietė pateikė juos teisėsaugai.

Pasak nukentėjusiosios, ji užblokuodavo grasintojo telefono numerius, bet jis įsigydavo kitas korteles ir toliau atakuodavo ją skambučių srautais.

Teisėsaugai pavyko įrodyti nemažai persekiojimo epizodų, o teismai surinktus įrodymus pripažino svariais.

2021 metų gruodžio 10-osios vakarą moteriai grįžtant iš darbo, Kęstutis A., atvykęs „BMW“, sankryžoje blokavo jos vairuojamą „Porsche Cayenne“.

Kaunietė prisiminė, jog iš mašinos išlipęs buvęs sugyventinis bandė atidaryti „Porsche“ dureles, tačiau jai pradėjus fotografuoti, atsitraukė ir greitai nuvažiavo.

Tą pačią dieną Kęstutis A. nuo 18 iki 20 valandos jai keliolika kartų skambino, siuntė grasinančio pobūdžio SMS žinutes.

Kad pasislėptų, pardavė butą

Moteris automobiliu buvo persekiojama ir 2022 metų vasario 12 dieną – ji teigė pastebėjusi baltą Kęstučio A. „BMW“, važiuojantį jai iš paskos Dainavos rajone, link V. Krėvės prospekto.

Pagalbos numeriu pranešusi, kad yra sekama, moteris, važiuodama automobiliu, slėpėsi daugiabučių kiemuose.

Šiek tiek vėliau, nebematydama persekiotojo, ji pranešė apie tai telefonu pareigūnams, bet iškart po pokalbio prie jos privažiavo tas „BMW“, apsisuko ir nuvažiavo.

Po nepilno mėnesio, kovo 2 dieną Kęstutis A. laukė moters grįžtančios prie daugiabučio, kuriame ji gyveno. Išsigandus moteris pardavė butą, tikėdamasi, kad baugintojas naujame būste jos nesuras.

„Po ilgo persekiojimo ir terorizavimo pakeičiau gyvenamą vietą, tačiau jis ir toliau mane persekiojo, važinėjo paskui“, – slogiais įspūdžiais su pareigūnais dalijosi auka.

Jau persikėlus į kitą vietą, 2022 metų balandžio 25 dieną moteris išvydo Kęstutį A., vaikščiojantį aplink namą.

Užsipuolė ir kavinėje

Praėjusių metų balandžio 1 dieną moteris patyrė eilinį nemalonių emocijų pliūpsnį kavinėje, kuomet jai per pietus sėdint prie staliuko, nekviestas prisistatė Kęstutis A. ir puolė užgaulioti necenzūriniais žodžiais.

Persekiojimai tęsėsi ir per artimiausias savaites – balandžio 8 dieną, siekdamas emociškai paveikti buvusią draugę, jis sėdėjo savo automobilyje „BMW“ prie jos darbovietės, o balandžio 13-ąją, sulaukęs moters išeinančios iš prekybos centro, aikštelėje pagrasino susidorojimu.

„Tu dar pamatysi, kuo viskas baigsis“, – piktai ištarė vyras.

Moteris tvirtino ir sulaukusi daugybės žinučių, skambučių, nors jam nuolat pabrėždavo, kad nebenori bendrauti.

Pavyzdžiui, teisme ji tvirtino vieną dieną sulaukusi net 93 jo skambučių iš skirtingų telefonų, kitą dieną – 37 skambučių.

Kaunietė prašė priteisti jai 15 tūkst. eurų neturtinę žalą, kuri buvo sumažinta 10 kartų.

Kęstučio A. tėvas prisiminė, jog sūnaus elgesiu skundėsi ir kitos buvusios jo draugės: padangas buvo pradūręs, spynas užkišęs.

Kaltu neprisipažino

Dėl persekiojimų teisiamųjų suole atsidūręs vyras savo kaltę neigė.

„Kartu gyvenome nuo 2014 metų pavasario. Nuo 2020 metų pradžios nusprendėme pagyventi atskirai, tačiau santykių visiškai nenutraukėme. Aš ir toliau ją mylėjau, norėjau sukurti šeimą. Nei skambučiais, nei žinutėmis niekuomet jai negrasinau“, – tvirtino Kęstutis A.

Vyras neigė persekiojęs ją apskritai – nei tyčia „budėdavo“ prie jos namų ar darbovietės, nei sekdavo gatvėse automobiliu.

Jiedu esą vienas kitam skambindavo, rašydavo SMS žinutes, atostogaudavo, pasipiršęs jis nupirko auksinį sužadėtuvių žiedą su brangakmeniu.

Kęstutis A. kaltino buvusią draugę, jog ji neva užmezgė artimus ryšius su jo artimu giminaičiu. Vyras paprašė grąžinti žiedą, būtent dėl to dažnai ir skambindavo, nesiekdamas terorizuoti.

Taip pat jis skambindavo, nes neprarado vilties atnaujinti santykius.

Iš tikrųjų moters įrašytuose pokalbiuose užfiksuota, jog ji siūlo perduoti žiedą jo mamai, kad tik nereikėtų jiems matytis, tačiau Kęstutis A. atkerta: „Kodėl mamai? Kas jį tau nupirko? Prie ko ta mama?“.

Teismai kauniečio versijomis nepatikėjo, tačiau kol pavyko pasiekti teisingumą, moteriai teko patirti sunkius išgyvenimus.

Nukentėjusiosios tvirtinimu, persekiojimas kurį laiką nesiliovė net ir po pranešimų policijai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA