Kauno rajone vykusioje parodoje žiūrovai grožėjosi įvairiausių veislių katėmis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone vykusioje parodoje žiūrovai grožėjosi įvairiausių veislių katėmis

/ Organizatorių nuotr.

Liepos 15-16 dienomis Kauno rajone vykusi tradicinė Tarptautinė kačių paroda sutraukė kelis šimtus įvairiausių veislių kačių iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos, Čekijos ir Lietuvos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Populiariausi buvo Meino meškėnai, Devonšyro reksai ir britai. Žiūrovai grožėjosi laukinio rašto Bengalijos katėmis ir šilkinėmis Tiffany.

Nugalėtojams prizus specialiai šiam renginiui sukūrė „Stiklo galerijos“ meistrai, iš viso buvo išdalintos 72 paauksuotos stiklinės kačių statulėlės.

Labiausiai publiką sudomino naminių kačių apdovanojimai – nugalėtojų titulais pasipuošė beglobė „Nuaro“ prieglaudos katė, naminukė iš Lenkijos ir publiką savo istorija sugraudinusi Wacapi Wacan, atvyksui iš Latvijos. Wacapi istorija skaudi ir primenanti apie nelengvą beglobių gyvūnų dalią bei žmonių abejingumą.

Wacapi mamą atnešė atlikti operaciją paskutinėmis katingumo dienomis, o apie tai sužinojusi garsi Latvijos Devonšyro reksų kačių veisėja Natalija, vos sužinosjusi apie tai, iš karto priglaudė mirti pasmerktą ką tik išoperuotą kačiuką.

Natalija širdyje pasižadėjo Wacapi vežtis į visas parodas kartu su savo grynaveislėmis tituluotomis katėmis. O dabart Wacapi savo laimėtų titulų gausa stebina net patyrusius kačių augintojus.

Kita paroda vyks spalio mėnesį Raudondvaryje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA