Prieš startą pasaulio čempionate sušlubavo D. Rapšio ir jo trenerio sveikata | Kas vyksta Kaune

Prieš startą pasaulio čempionate sušlubavo D. Rapšio ir jo trenerio sveikata

LPF inf. 2023/07/21 20:37
Danas Rapšys / DELFI nuotr.

Netikėta plaukiko ir jo trenerio liga pasirengimo metu sujaukė Dano Rapšio planus Japonijoje. Tačiau pasijutęs tarsi naujai gimęs, plaukikas teigia esąs pasirengęs priimti pasaulio plaukimo čempionato Fukuokoje iššūkius.

„Po rytinės treniruotės grįžęs į viešbutį pajutau, kad laužo kaulus. Pasimatuoju temperatūrą – pirmą dieną 37 laipsniai su dalimis, antrą – jau 39. Tokie dalykai išmuša iš vėžių, nes tai jau ne pirmas čempionatas, kuriame prieš startą atsiranda bėdų, o niekas nežino dėl ko. Galbūt dėl to, kad buvo nusilpusi imuninė sistema. Prireikė tik nedidelio postūmio“, – Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) pranešime pasakoja D. Rapšys.

Jis drauge su Rūta Meilutyte, Andriumi Šidlausku ir Kotryna Teterevkova atvyko į Japoniją anksčiau ir dešimt dienų treniravosi Hirošimoje.

Plaukikas teigė, kad dabar jaučiasi pakankamai gerai ir laiko atsistatyti pakaks, tačiau ar plauks 400 m laisvuoju stiliumi dar nežino.

„Treniravomės varžybų startus – greitis buvo labai geras. Gal net per didelis. Pats jaučiau, kad einame gera linkme. Ir ta liga sumaišė kortas. Tačiau tikriausiai daug nepraradau, nes tris dienas plaukiau lovoje – būdavau visas šlapias ir miegojau išpiltas prakaito. Reikėjo stipriai dirbti naktimis. Bet tada labai geras pojūtis, kai grįžti į baseiną ir jautiesi kaip iš naujo gimęs“, – juokavo D. Rapšys.

Pasak jo, sąlygos adaptacijai ir treniruotėms Hirošimoje buvo pakankamai geros, o treniruočių baseinas Fukuokos universitete buvo gerokai per šiltas. Tačiau varžybų baseino vandens temperatūra gera.

D. Rapšys neslepia, kad artėjančiame pasaulio čempionate planavo pasiekti gerų rezultatų. „Gal sirgimas šiek tiek išmušė, tačiau manau, kad vis tiek esu pajėgus plaukti labai greitai. Tą tikrai ir darysiu. Bus įdomu“, – sakė plaukikas.

Jis teigė seniai taip gerai jautęsis psichologiškai. „Komanda gera, visi esame drauge, juokaujame, dirbame. Labai tuo džiaugiuosi“, – sakė D. Rapšys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA