Pasinaudojęs fiktyvios elektroninės parduotuvės vardu kaunietis galimai apgavo daugiau nei 250 pirkėjų | Kas vyksta Kaune

Pasinaudojęs fiktyvios elektroninės parduotuvės vardu kaunietis galimai apgavo daugiau nei 250 pirkėjų

ELTA 2023/07/19 17:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas praneša, kad Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaunietis M. Š. kaltinamas, jog pasinaudojus fiktyvios elektroninės parduotuvės vardu, apgaulės būdu įgijo svetimą, daugiau kaip 250-ies fizinių bei juridinių asmenų turtą.

Teismo duomenimis, M. Š. kaltinamas, jog 2018 m. liepos menėsį, veikdamas pagal kitų asmenų nurodymus, už jų perduotus pinigus, įgijo vienos įmonės akcijas ir paskyrė save šios įmonės direktoriumi.

M. Š. žinodamas, kad įmonė faktiškai jokios ūkinės komercinės veiklos nevykdys, o yra reikalinga tik neteisėtai veiklai nuslėpti, už pažadėtą atlygį vadovavo įmonės veiklai ir tariamai vykdomai prekybai naudotais automobiliais bei naujais mobiliojo ryšio telefonais, būtent šiam tikslui sukurtoje elektroninėje parduotuvėje.

Bylos duomenimis, nenustatytiems asmenimis aktyvavus fiktyvią elektroninę parduotuvę ir šioje svetainėje patalpinus melagingą informaciją apie tariamai parduodamus mobiliuosius telefonus mažesnėmis nei rinkos kainomis, laikotarpiu nuo 2018 m. rugpjūčio 13 d. iki 2018 m. rugpjūčio 20 d. iš 256 suklaidintų fizinių bei juridinių asmenų M. Š., vadovaujamos įmonės vardu, galimai įgijo daugiau kaip 80 000 eurų.

Asociatyvi / FNTT nuotr.

M. Š. taip pat kaltinamas, jog viename iš skelbimų portalų, vadovaujamos įmonės duomenims, buvo melagingai paskelbęs apie parduodamus automobilius BMW 328 Xi, Audi A6 bei Audi Q3. Suklaidinti pirkėjai už šiuos automobilius avansiniams mokėjimams pervedė 6559 eurus, rašoma pranešime.

Kaltinamojo akto duomenimis, iš viso M. Š. apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgijo daugiau kaip 88 000 eurų. Manoma, kad dalį gautų pinigų – 41 220 eurų – kaunietis išgrynino ir perdavė ir perdavė bendrininkamas, dalį pinigų pervedė atsiskaitymams už elektroninės parduotuvės sukūrimą ir melagingą interneto reklamą, o kitus pinigus pasisavino savoms reikmėms.

Nors ikiteisminio tyrimo metu įtariamasis savo kaltės dėl inkriminuojam veikų nepripažino, teisminio nagrinėjimo metu M. Š. pripažino savo kaltė dėl minėtų veikų, teigdamas, jog sutiko užsiimti šia veikla už jam pasiūlytą 3000 eurų uždarbį. Šiuo metu teisme vykstančiuose teisiamuosiuose posėdžiuose yra apklausiami nukentėjusieji.

M. Š. pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo bei dėl neteisėtos juridinio asmens veiklos. Byloje taip pat pareikšti 247 nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA