Vyks neįprastas piknikas „Sumuštiniai aplink pasaulį“ | Kas vyksta Kaune

Vyks neįprastas piknikas „Sumuštiniai aplink pasaulį“

VDU nuotr.

Liepos 19 d., trečiadienį, 12.30 val. vyks neįprastas piknikas „Sumuštiniai aplink pasaulį“ Kaune ir Vilniuje, kuriame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų dalyviai – užsieniečiai iš daugiau nei 35 pasaulio valstybių, vaišins miestiečius savo gamybos sumuštiniais.

Renginys vyksta ne pirmą kartą, pritraukiantis daugybę skonio atradimų, užsienio kultūrų pasiilgusių žmonių. Tai puiki galimybė paragauti sumuštinius, atkeliavusius iš tolimosios Australijos, Meksikos, Suomijos, Meksikos ar kaimyninių šalių Lenkijos, Latvijos.

XVIII amžiuje Anglijoje atsirado sumuštinis, šiandien be viengubo, kepto sumuštinio neįsivaizduojame savo kasdienybės. Ar žinojote, jog 1965 metų kosmoso misijoje astronautas Džonas Jangas suvalgė sūdytos jautienos sumuštinį, nors nebuvo galima įsinešti maisto iš žemės? Kelionės, pertraukų, iškylos neįsivaizduojame be šio patiekalo.

Kad ir kur bebūtume – nuo tolimosios Amerikos, egzotiškos Japonijos, Vokietijos, Sakartvelo, Argentinos iki mūsų brolių Latvijos – kone kiekviena pasaulio kultūra turi vieną bendrą patiekalą sumuštinį. Pastaraisiais metais Lietuvoje socialiniuose tinkluose sumuštiniai išgyvena tikrą renesansą. Ar lietuviai mėgsta sumuštinius su juoda duona ir dešra? Kokius sumuštinius valgo tolimųjų šalių gyventojai?

Tad piknike „Sumuštiniai aplink pasaulį“ Kaune ir Vilniuje svečiai galės paragauti, pasmaližiauti įvairių skonių sumuštiniais, pažinti užsienio šalį bei apsilankyti „Kalbų kavinėje“, kur galės pabendrauti su užsieniečiais.

Renginio metu kviečiama prisijungti prie iniciatyvos „Aš su Ukraina“ ir atnešti kanceliarinių prekių, skirtų Ukrainos centro vaikams.

Susitinkame Kaune: S. Daukanto g. 28. skvere ir Vilniuje: T. Ševčenkos g. 31, lauke (VDU Švietimo akademijoje).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA