Sekmadienio vakarą dangus gali susimaišyti su žeme | Kas vyksta Kaune

Sekmadienio vakarą dangus gali susimaišyti su žeme

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Trumpalaikis Lietuvon užsukęs karštis su savimi atsineša neramaus pietietiško charakterio. O tai reiškia, kad šiandien popietę ir vakare galime sulaukti vasariškų pavojingų reiškinių.

„Facebook“ puslapis „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbia svarbiausius akcentus:

– Dėl didelio atmosferos nestabilumo ir karščio, daug kur Lietuvoje tikėtinos liūtys su perkūnijomis, jas gali lydėti škvalas iki 15-20, galbūt kai kur iki 23 m/s taip pat kruša. Didžiausią pavojų šiandien gali kelti būtent vėjo sustiprėjimai ir jų nulaužtos medžių šakos.

– Audros pradės formuotis vakariniuose rajonuose apie 15-18 val. ir pamažu judės rytų link. Apytikslius neramumų pradžios laikus galite matyti žemėlapyje. Iki vidurnakčio liūtys jau bus pasiekę rytinį šalies pakraštį.

– Kur bus stipriausios audros šiuo metu tiksliai pasakyti neįmanoma. Šiek tiek didesnė škvalo tikimybė yra Marijampolės, Kauno, Alytaus ir Vilniaus apskrityse, tačiau ir kitur galimi staigūs vėjo sustiprėjimai ir pan.

– Kaip visada situacija yra sunkiai prognozuojama ir žemėlapyje pateiktas laikas yra apytikslis. Artėjant nurodytoms valandoms stebėkite radaro duomenis.

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.

Kol kas vaizdas atrodo taip. O iki audrų dar laukia keletas valandų stipraus karščio iki 30-35 laipsnių. Stenkitės būti vėsumoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA