Kalėjime blakių sukandžiotas A. Kandrotas-Celofanas iš valstybės prisiteisė žalos atlyginimą | Kas vyksta Kaune

Kalėjime blakių sukandžiotas A. Kandrotas-Celofanas iš valstybės prisiteisė žalos atlyginimą

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/07/14 16:54
Antanas Kandrotas / R. Tenio nuotr.

Marijampolės kalėjime blakių sukandžiotas kaltinamasis riaušių prie Seimo byloje Antanas Kandrotas, pravarde Celofonas, iš valstybės prisiteisė 150 eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai trečiadienį iš dalies patenkino ieškinį ir iš valstybės, atstovaujamos Lietuvos kalėjimų tarnybos, priteisė pinigus.

Antanas Kandrotas / DELFI nuotr.

„Įvertinus byloje nustatyto pažeidimo pobūdį, jo trukmę, iš teismų pateiktų rašytinių įrodymų negalima daryti išvados, kad būtent dėl blakių sukandžiojimo pareiškėjui būtų kilę ilgalaikių sveikatos sutrikimų“, – BNS penktadienį sakė teismo atstovė Vaida Araminaitė.

Priteistas neturtinės žalos dydis nustatytas atsižvelgus į bendrą šalies ekonominę situaciją, pragyvenimo lygį, ginamų vertybių turinį.

Sprendimas nėra galutinis ir dar gali būti skundžiamas.

Pavasarį iš kalėjimo į laisvę paleistas A. Kandrotas kreipėsi į teismą dėl per kalinimą, jo manymu, padaryto sveikatos sužalojimo, kai buvo sukandžiotas blakių, už tai jis prašė priteisti 5 tūkst. eurų.

Skunde pareiškėjas nurodė, jog Marijampolės kalėjime patyrė sveikatos sužalojimą, kai ilgalaikiame pasimatyme su sutuoktine buvo sukandžiotas patalynės blakių. Dėl to jam kilo alerginė reakcija, ji pasireiškė rankų sutinimu.

Taip pat pareiškėjas teigė, kad buvo kalinamas žeminančiomis žmogaus orumą sąlygomis, patyrė fizinį skausmą, dvasiškai išgyveno, patyrė depresiją, pažeminimus, jautė reputacijos pablogėjimą. Ši dvasinė skriauda jam sukėlė ilgalaikį nerimą, todėl teismo prašo iš atsakovės priteisti neturtinę žalą.

A. Kandrotas į laisvę buvo paleistas kovo 24 dieną po Aukščiausiojo Teismo sprendimo. Šioje byloje jis buvo nuteistas už finansinius nusikaltimus.

A. Kandrotas-Celofanas / DELFI nuotr.

Vyras nelaisvėje išbuvo daugiau nei metus – nuo pernai vasario 10 dienos, kuomet, vykdydama teismo sprendimą, policija namuose sulaikė nuteistąjį ir išgabeno atlikti bausmės. Tada A. Kandrotui teismas buvo skyręs realią vienų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Išplėstinė septynių Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija paskelbė, kad, iš dalies tenkinus skundus bei perdavus bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, pirmosios instancijos teismo sprendimas, kuriuo A. Kandrotui skirta laisvės atėmimo bausmė, laikomas neįsiteisėjusiu.

A. Kandrotui kaltinimai yra pateikti ir kitose bylose, vieną jų, dėl 2021 metų rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių, nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismas, joje vyras yra tarp 87 kaltinamųjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA