Aludarių dieną „Volfas Engelman“ kviečia susipažinti su aludarystės amatu | Kas vyksta Kaune

Aludarių dieną „Volfas Engelman“ kviečia susipažinti su aludarystės amatu

Asociatyvi / I. Gaižausko nuotr.

Liepos 14-oji – Tarptautinė aludarių diena. Kaip ir kasmet, pasitikti ją su ypatinga programa kviečia „Volfas Engelman“ komanda. Šiemet 170-ąjį gimtadienį švenčiantis gamintojas kauniečius bei miesto svečius įtrauks į aludarystės amatui skirtą edukaciją, išskirtinių gaminių degustaciją bei ekskursijai atvers atgimstančio senojo aludarystės kvartalo erdves. Šventinį vakarą užbaigs Augustės Nombeko, DJ Jovani ir Kastyčio Kerbedžio koncertas.

Grįžta prie Aludarių dienos šaknų

Jau tapo tradicija, jog vidurvasarį vienu ryškiausių renginių mieste tampa „Volfas Engelman“ organizuojama Aludarių diena. Šiemet gamintojo komanda kvies atsigręžti į Aludarių šventės šaknis ir kvies lankytojus iš arti susipažinti su aludarystės amatu.

Marius Horbačauskas / „Volfas Engelman“ nuotr.

„Šie metai mums – ypatingi. Minime 170-ąjį gimtadienį. Tikime, jog bravoro sėkmės ir ilgaamžiškumo paslaptis – jos įkūrėjų įskiepytos tradicijos, vertybės bei supratimas, jog esame ne tik aludariai, bet ir miesto bendruomenės dalis.

Dėl šios priežasties mums taip svarbu bravoro teritoriją atverti miestiečiams, pasiūlyti įtraukiančių kultūrinių veiklų. O šiemet, jubiliejaus proga, sieksime grįžti prie šaknų ir Aludarių dienos dalyvius supažindinti su mūsų amato subtilybėmis“, – sako Marius Horbačauskas, „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Aludarių dienos renginys vyks artėjantį penktadienį, liepos 14 dieną, „Volfas Engelman“ bravoro prieigose – greta „Volfas Engelman Studijos“ ir naujai duris pavasarį atvėrusios „Volfas Engelman Galerijos“.

Ši vieta, pasak „Volfas Engelman“ vadovo, senojo aludarystės kvartalo širdis. Vietoje, kurioje šiandien atgimsta atnaujintos daryklos erdvės, degustacijų bei ekskursijų salės ir firminė parduotuvė, seniau augo alaus gamybai naudojami apyniai, stovėjo reikšmingi bravoro statiniai.

Nuo edukacijų iki scenos žvaigždžių koncertų

Plačiau susipažinti su gamyklos istorija bei atkuriamo kvartalo vizija bus galima apsilankius Aludarių dienos šventėje.

Aludarių dieną „Volfas Engelman“ kviečia susipažinti su aludarystės amatu / I. Gaižausko nuotr.

„Net ir kasmet Aludarių dienoje dalyvaujančių lankytojų lauks daug įdomių naujienų. Pagrindiniu akcentu šiemet taps edukacinės veiklos, pristatančios mūsų amatą. Kartu pakviesime dalyvauti ir degustacijose bei nemokamose ekskursijose po bravorą. Mūsų aludariai pristatys kelias naujas gėrimų rūšis, o simboliniu renginio akcentu taps atkimšta šventinė alaus statinė.

Renginio nuotaiką kurs scenos žvaigždės – DJ Jovani, Augustė Nombeko bei Kastytis Kerbedis“, – programą pristato „Volfas Engelman“ Alaus kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

Bavariškas alaus sodas

Apsilankiusiesiems „Volfas Engelman“ pristatys ir dar vieną šių metų naujieną – partnerystę su Bavarijos princu, Jo Karališkąja Didenybe Luitpold Prinz von Bayern, ir jo valdoma įmone „König Ludwig International“. Partnerystės sutartis Kauno daryklai atvėrė galimybę virti specialaus recepto bavarišką karališką gėrimą, atkeliaujantį iš aštuntą šimtmetį skaičiuojančio Jo Karališkosios Didenybės valdomo bravoro.

„Renginio metu lankytojams atversime ir dar vieną unikalią, bavariškomis tradicijomis alsuojančią erdvę – alaus sodą (vok. biergarten). Jame bus galimybė paragauti karališkojo gėrimo, pasimėgauti bavariškais patiekalais, tokiais kaip dešrelės ar karkos bei atrasti gardžius pasaulio virtuvės skonius: picas, azijietiškus wok bei bao patiekalus, burgerius ir kt.“, – sako A. Saulėnienė.

Aludarių dieną „Volfas Engelman“ kviečia susipažinti su aludarystės amatu / Organizatorių nuotr.

Planuojama, jog vokiškosiomis tradicijomis grįstas alaus sodas atgimstančiame aludarių kvartale įsikurs ir ilgesniam laikui. Ši tradicija mena dar XIX amžių, kuomet Bavarijos karalius Maksimilianas Juozapas panaikino iki tol galiojusį ribojimą alų iš rūsių patiekti tik tam tikru paros metu ir leido juo mėgautis bet kada. Visi norintys paragauti alaus galėjo kartu atsinešti ir savo maisto.

„Tai buvo taip populiaru, kad smuklėse tik gerokai vėliau buvo leista pardavinėti įvairius patiekalus bei užkandžius. Tuo metu žmonės mėgo gerti alų lauke, rūsiuose ir soduose, nes kitos populiarios susitikimų vietos, kaip miškininkų namai, paštas ar galvijų ūkiai visoje Bavarijoje buvo renovuojami. Todėl žmonės susitikdavo šokių aikštelėse, prie boulingo takelių ir karuselių, po pavėsinėmis ar arkadomis bei medžių paunksnėse. Miunchenas ir Frankonija išlaikė šią tradiciją“, – sako „Volfas Engelman“ atstovė.

Gimtadieninė, staigmenų ir naujienų kupina Aludarių dienos šventė vyks adresu Kaunakiemio g. 2, Kaunas. Pradžia – liepos 14 d. nuo 17 val. Renginys – nemokamas.

Daugiau programos detalių galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA