Šalies vadovai sveikina Valstybės dienos proga: mūsų jėga ir stiprybė – vienybė | Kas vyksta Kaune

Šalies vadovai sveikina Valstybės dienos proga: mūsų jėga ir stiprybė – vienybė

I. Šimonytė, G. Nausėda, V. Čmilytė-Nielsen / DELFI, LR Prezidentūros nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina gyventojus Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dienos – Valstybės dienos proga.

„Mieli Lietuvos žmonės, su Valstybės diena Jus visus! Švęskime ją orūs, išdidūs ir laisvi. Suvienyti neaprėpiamos meilės Tėvynei, pasirengę kasdien kurti savo valstybę, o prireikus – ją atkakliai ginti.

Žengdami Karaliaus Mindaugo pėdomis, ir toliau tęskime istorinę kelionę su Lietuva – vis tolyn į Vakarus ir arčiau Europos, vis giliau jausdami bendrystę, savitarpio pasitikėjimą ir pilietinę galią.

Visi kartu mes esame Lietuva. Ir tik nuo mūsų bendrų pastangų priklauso, kaip aukštai kilsime, ką pasieksime, ir ką paliksime ateities kartoms. Gražios šventės visiems!“ – rašoma prezidento sveikinime.

Gitanas Nausėda / LR Prezidentūros, R. Dačkaus nuotr.

Premjerė I. Šimonytė visus šalies žmones taip pat kviečia švęsti Valstybę.

„Švęskime Valstybę, kaip savo namus, bendrystę, kuri įsišaknijusi praeityje ir svajonėmis veržiasi į ateitį. Nepriklausoma ir laisva Valstybė yra didis turtas, kurio svarbą geriau galime suprasti matydami, kaip skaudžiai kenčia tautos, kovojančios už laisvę pačioms spręsti dėl savo likimo“, – sakė Ministrė Pirmininkė.

Vyriausybės vadovė savo sveikinime priminė, kad valstybės puoselėjimas ir stiprinimas – nesibaigiantis procesas, kuriame kiekviena karta atlieka savas užduotis.

„Šiandien mūsų Valstybės auginimas yra neatsiejamas nuo solidarumo su Ukraina. Mūsų parama ukrainiečiams, kova už greitesnį Ukrainos prisijungimą prie Europos Sąjungos ir NATO kartu yra ir Lietuvos auginimas.

Ingrida Šimonytė / L. Penek nuotr.

Švęskime Valstybę, iš praeities semdamiesi jėgų ir kurdami tokią pasaulio ateitį, kurioje Lietuva švytėtų unikalia ir ryškia stiprybe“, – sakė premjerė.

Seimo pirmininkė sveikinime pažymi, kad mūsų jėga ir stiprybė – vienybė.

Viktorija Čmilytė-Nielsen / DELFI nuotr.

„Šiandien švenčiame 770-ąsias pirmo ir vienintelio Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo metines. Tai mūsų valstybingumo ir tautos šventė. Nesuskaičiuojamą daugybę kartų Lietuvos valstybei kilo didžiuliai pavojai ir grėsmė išnykti. Bet ne mūsų tautai, kuri visada sugebėdavo įveikti tuos pavojus ir neleido valstybei išnykti. Nes dar nuo trylikto šimtmečio žinojo, kad vienybėje – jėga ir stiprybė. Nes visada suprato, kad valstybė – kiekvienas atskirai ir visi kartu. Švęskime Lietuvą ir būkime vieningi!“ – sveikina V. Čmilytė-Nielsen.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA