„Ant medinės lentelės“ įkūrėja laukia Aludarių dienos Klaipėdoje: „Švyturys Bhouse“ – viena mėgstamiausių vietų (foto) | Kas vyksta Kaune

„Ant medinės lentelės“ įkūrėja laukia Aludarių dienos Klaipėdoje: „Švyturys Bhouse“ – viena mėgstamiausių vietų (foto)

Lina Jushke Photography, D. Macijausko nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja, receptų knygų autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė, gyvendama ir dirbdama uostamiestyje, nekantriai laukia čia organizuojamų maisto ir kultūros renginių – Lietuvos pajūrio pakrantė jais kaip įprasta turtingiausia vasarą. Maisto mylėtoja nekantrauja išragauti naujų patiekalų ir šių metų Aludarių dienoje – šiemet šventės svečių tradiciškai lauks skonių jūra.

Klaipėdą Tarptautinės Aludarių dienos festivalis sudrebins liepos 15 dieną. Šventė kaip ir kasmet vyks alaus darykloje „Švyturys Brewery“.

Įpučia gyvybės pajūrio scenai

Anot K. Pišniukaitės-Šimkienės, tokie renginiai kaip Aludarių dienos festivalis kuria vertę uostamiesčiui ir įneša naujų vėjų pajūrio kultūriniam bei kulinariniam gyvenimui.

„Niekam ne paslaptis, kad Klaipėdos kultūriniam gyvenimui, o ypatingai žvalgantis tokių šiuolaikiškų renginių, trūksta šiek tiek gyvybės. Miestui labai reikia tokio pobūdžio švenčių, tad labai džiaugiuosi. Aludarių dienos festivalis – ko gero patraukliausias renginys Klaipėdoje šiuolaikiškam žmogui“, – vertina tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja.

/ Lina Jushke Photography nuotr.

K. Pišniukaitė-Šimkienė pasakoja, kad jai atmintyje dar neišblėso prisiminimai iš pernykštės Aludarių dienos Klaipėdoje.

„Atsiminimai tik geriausi – teisinga muzika, gera atmosfera, daug skanaus maisto ir, žinoma, gero alaus. Tai šviežio oro gurkšnis pajūrio kultūriniame gyvenime. Trumpam žmogus gali ir užsimiršti, kad esi ne sostinėje“, – šypsosi maisto apžvalgininkė.

Skubės ragauti (ir fotografuoti) mėgstamų patiekalų

K. Pišniukaitė-Šimkienė labiausiai laukia Aludarių dienos maisto scenos.

„Mano įkvėpimas ateina iš visų maisto patirčių, tad jo tikrai pasisemsiu ir Aludarių dienos festivalio maisto miestelyje. Matau, jog maisto tiekėjų sąrašas įspūdingas, tad bus sunku išsirinkti. Būsime su didele draugų kompanija, tad manau, išragausime daug visko. Gaila, kad draugai turės valgyti atvėsusį maistą, kol aš viską fotografuosiu (juokiasi).

Aš mėgstu Azijos virtuvę, tad tikriausiai bėgsiu ragauti „wok“ patiekalų ir Bao bandelių, o mano vyras turbūt negalės išsirinkti tarp „Viking the chef“ gaminamų barbekiu, picų ir burgerių. Pridurčiau, kad patys griliname viską, gal tik išskyrus šašlykus (šypsosi).

Man patinka grilio suteikiamos gamybos galimybės – kamado tipo kepsninėje jos beribės, tai ir gaminam nuo sparnelių ir šonkaulių iki picų, troškinių ar net desertų“, – sako K. Pišniukaitė-Šimkienė.

Laukdama Aludarių dienos festivalio, tinklaraščio autorė priduria, kad domisi ir vienu tradiciškiausių ir giliausias tradicijas turinčiu lietuvių gėrimu.

„Ragauju, domiuosi alumi ir alaus kultūra, esu buvusi ne vienoje degustacijoje. Alus – dalis gastro kultūros dalies. Dabartinį laikotarpį galėčiau pavadinti alaus renesansu, žmonės vis labiau domisi ne laipsnių skaičiumi, o gėrimo kultūra, istorija, skonio natomis, deriniais su maistu“, – teigia maisto kritikė.

Pagyvino kulinarijos sceną

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė pastebėjo, kad uostamiesčio maisto kultūra pastaruoju metu stiebiasi į viršų. Anot jos, maisto scenai gyvybės įneša ir naujai uostamiestyje atidaromi restoranai – tarp jų, ir 2018 metais po daryklos rekonstrukcijos duris atvėręs „Švyturys Bhouse“ gastrobaras.

„Daryklos erdvė tikrai pagyvino visos Klaipėdos įvaizdį, čia visada gera ir smagu užsukti su draugais. Tai turbūt viena geriausių vietų Klaipėdoje, ne tik dėl maisto, bet ir aplinkos, interjero, atmosferos.

Visada rekomenduoju, kai mano sekėjai manęs klausia, kur apsilankyti Klaipėdoje. Maistas tikrai geras, labiausiai mėgstu užkandžių asortimentą – „išdirbti“ nauji skoniai ir stilingas pateikimas“, – vertina „Ant medinės lentelės“ įkūrėja.

/ Dano Macijausko nuotr.

Jau liepos 15 dieną Aludarių dienos festivalio svečių gomurius džiugins tikra skonių jūra – barbekiu, meksikietiškos virtuvės valgiai, azijietiški bowl‘sai, Wok makaronai ir bao bandelės, burgeriai, vištienos sparneliai, dešrainiai, įdarytos bulvės, picos ir daugybė kitų patiekalų.

Į aplinkinėse gatvėse bei pačioje darykloje esančias scenas lips Monika Liu, Baltic Balkan, Garbanotas, Lukas Pilkauskas, Kamanių šilelis, Evgenya Redko, Solo ansamblis, Beatric, Ba. ir daugelis kitų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA