Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis pakeitė pavadinimą | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis pakeitė pavadinimą

/ Kauno GMPS nuotr.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis pakeitė pavadinimą ir dabar vadinsis Greitosios Medicinos pagalbos tarnyba.

„Vakar pradėjome darbą Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotyje, o šiandien išeiname į namus ir pradedame naują darbo dieną jau iš kitos įstaigos – Greitosios Medicinos pagalbos tarnybos.

Niekada nebuvome maži nei dydžiu nei dvasia, bet per vieną naktį tapome dar didesni!

Jokie pokyčiai neįvyks per akimirką, bet pažadame per ateinantį laikotarpį užtikrinti vienodas sąlygas darbuotojams kokybiškai atlikti savo darbą, o pacientams gauti vienodas GMP paslaugas.

Svetimų kraštų nebūna! Esame vieningi ir turime veikti išvien!“ – rašoma Kauno GMPS „Facebook“ įraše.

Primename, kad Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasirašė įsakymus, kuriais tęsiami Greitosios medicinos pagalbos tarnybos kūrimo darbai. Pagal patvirtintą tvarką, tarnybos būstinė bus Kaune, o regioniniai padaliniai veiks Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Visos kitos GMP stotys veiks kaip teritoriniai skyriai.

Tęsiant pertvarką, prie Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties, kurios pagrindu kuriama vieninga GMP tarnyba, prijungiama penkiolika GMP stočių: Panevėžio, Marijampolės, Mažeikių, Plungės, Kaišiadorių, Raseinių, Akmenės, Kauno rajono, Šiaulių, Radviliškio, Molėtų, Klaipėdos, Jonavos, Alytaus, Vilniaus. Prijungimas vyko reorganizavimo būdu.

Ministras taip pat patvirtino naujosios tarnybos struktūrą bei pareigybes. GMP tarnybai vadovaus generalinis direktorius, o ji turės du departamentus: bendrųjų reikalų ir sveikatos priežiūros paslaugų. Filialų vadovai – Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių – bus tiesiogiai atskaitingi sveikatos priežiūros departamento direktoriui. Su naujosios tarnybos struktūra ir pareigomis galima susipažinti čia ir čia.

2022 m. gegužės mėnesį Seimas priėmė Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo bei Sveikatos sistemos įstatymo pataisas dėl GMP reformos, kuriomis remiantis įgyvendinama greitosios medicinos pagalbos pertvarka. Naujoji GMP tarnyba savo veiklą pradėjo šių metų liepos 1 d. Ji kuriama sujungiant 48 GMP stotis, kurias tiesiogiai ir netiesiogiai valdė savivaldybės, į vieną tarnybą, priklausančią valstybei.

Sujungus skirtingus greitosios pagalbos teikėjus į vieną organizaciją, bus optimizuotos administravimo ir valdymo išlaidos, kad daugiau lėšų būtų skiriama GMP brigadoms, šiuolaikiškai įrangai ir infrastruktūrai. Brigadų darbuotojams bus suvienodintas darbo užmokestis ir galimybės kelti kvalifikaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA