Prestižiniuose Vokietijos apdovanojimuose – A. Grigorian ir M. Levickio laimėjimai | Kas vyksta Kaune

Prestižiniuose Vokietijos apdovanojimuose – A. Grigorian ir M. Levickio laimėjimai

delfi.lt 2023/06/30 10:17
Asmik Grigorian, Martynas Levickis / DELFI, T. Stuko, M. Repečkos ir I. Avižinio nuotr.

Operos solistė Asmik Grigorian vėl skina reikšmingus tarptautinius įvertinimus: „Opus Klassik“ ją paskelbė geriausia moterimi soliste, kuriai šis apdovanojimas skirtas už albumą „Dissonance“. Martynas Levickis pateko tarp geriausių instrumentalistų.

Šį albumą A. Grigorian įrašė kartu su žinomu pianistu Luku Geniušu.

„Skirdama dėmesį vienam mėgstamiausių savo kompozitorių, Sergejui Rachmaninovui, A. Grigorian pasirinko jo intymius, tačiau labai emocingus romansus balsui ir fortepijonui. Dauguma Rachmaninovo romansų iš tiesų reikalauja operinės jėgos. Tiesą sakant, jis rašė „mini operas“, trunkančias kelias minutes.

Visame albume įvairiomis prasmėmis skambanti disonanso tema nukreipia į romansą „Opus 34“, apskritai į šiame albume pastebimą kontrastą ir vidinius konfliktus, kuriais pasižymi šios dainos. Bendradarbiaudama su savo tautiečiu, pianistu Luku Geniušu, ji atskleidžia galingą jų abiejų meistriškumą ir, priešingai nei albumo pavadinime, visiškai sutaria“, – rašoma apdovanojimų tinklapyje.

„Opus Klassik“ yra svarbiausi Vokietijoje klasikinės muzikos apdovanojimai.

Primename, kad 2019 m. A. Grigorian tarptautiniuose operos apdovanojimuose buvo paskelbta geriausia operos soliste pasaulyje. M. Levickis buvo vienas iš trijų laureatų, paskelbtų metų instrumentalistais. Jam šis apdovanojimas skirtas už albumą „Autograph“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA