Iki paskutinės dienos vaistinėles atnaujinti delsę vairuotojai susidūrė su problema: šalyje – šių prekių deficitas? | Kas vyksta Kaune

Iki paskutinės dienos vaistinėles atnaujinti delsę vairuotojai susidūrė su problema: šalyje – šių prekių deficitas?

Asociatyvi / Lietuvos policijos nuotr.

Lietuvos policija primena, kad nuo liepos 1-osios vairuotojai automobiliuose privalo turėti atnaujintus pirmosios pagalbos rinkinius. Iki paskutinės dienos delsę tuo pasirūpinti susidūrė su problema – nebegali jų įsigyti nei fizinėse, nei elektroninėse parduotuvėse.

„Kur beieškau – internetinėse parduotuvėse ar vaistinėse – vaistinėlių nėra ir jų gavimas neaiškus. Internetu rašo gavimas rugsėjo 21 d. Ar Kaune dar jų kur nors yra likę?“ – susirūpinusi klausė kaunietė.

Panašu, kad vaistinėlės išgraibstytos visoje Lietuvoje. Lietuvos policijai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbus įrašą su priminimu atsinaujinti pirmuosius pagalbos rinkinius automobiliuose, pradėjo plūsti vairuotojų komentarai, jog Lietuvoje – vaistinėlių deficitas.

„Nėra jų pirkti niekur, pristatymas jų tik po mėnesio ar net po dviejų. Įveda vaistinėles, bet nepasirūpina kiekiu, pusė negauna jų net“, – po Lietuvos policijos feisbuko įrašu pastebėjimu dalijosi vairuotoja.

Asociatyvi / SAM nuotr.

Vis dėlto, policija atkreipia dėmesį, kad šiuo atnaujinimu pasirūpinti laiko buvo į valias ir primena, jog tiems vairuotojams, kurie įsigijo ir turi savo automobiliuose po 2019 m. sausio 1 d. atnaujintus pirmosios pagalbos rinkinius, juos privalo tik pasipildyti 2 turniketais.

Tačiau, jei pirmosios pagalbos rinkinys buvo įsigytas anksčiau, siūlo nerizikuoti ir įsigyti visiškai naują tam, kad būtumėte saugūs ir ramūs patys bei galėtumėte padėti – sau ir kitiems, kuriuos kelyje ištiko nelaimė.

„Tai ką daryti, jei šiom dienom jų nėra kur įsigyti? Kokia bauda, jeigu sustabdžius ir patikrinus vaistinėlę ji bus seno tipo?“ – klausė kiti vairuotojai po Lietuvos policijos socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtu įrašu.

Kaip teigiama įraše, policija specialių reidų vaistinėlių tikrinimui organizuoti neplanuoja.

„Specialių reidų, kurių metu būtų tikrinama ar vairuotojai turi vaistinėles ir ar teisingai jos yra sukomplektuotos, policija neorganizuoja. Tačiau pareigūnai, esant poreikiui, gali paprašyti parodyti ir patikrinti pirmosios pagalbos rinkinį“, – rašoma feisbuko įraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA