Kauno prokuratūra teismo prašo konfiskuoti beveik pusės milijono vertės turtą iš kauniečio artimųjų | Kas vyksta Kaune

Kauno prokuratūra teismo prašo konfiskuoti beveik pusės milijono vertės turtą iš kauniečio artimųjų

ELTA 2023/06/30 15:57
Asociatyvi / FNTT nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra ketvirtadienį kreipėsi į Kauno apygardos teismą, prašydamas valstybės naudai konfiskuoti daugiau nei 450 tūkst. eurų vertės turtą iš vieno teisėsaugai žinomo asmens artimųjų, penktadienį pranešė prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūroje tyrimas buvo pradėtas prieš metus, 2022 metų liepos mėnesį, gavus informacijos iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kad dviejų kauniečių valdomo turto bendra vertė neatitinka jų teisėtų pajamų ir šis skirtumas viršija 100 tūkst. eurų. Abi šios moterys artimais ryšiais susijusios su teisėsaugai žinomu kauniečiu.

Kaip skelbiama prokuratūros pranešime spaudai, tyrimo metu buvo aiškinamasi trijų nekilnojamojo turto objektų pajūryje, dar dviejų – Kauno rajone (kurių bendra vertė 178 tūkst. eurų), dviejų automobilių, kainuojančių apie 72 tūkst. eurų bei banko sąskaitose esančių 284 tūkst. eurų kilmė.

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Pareigūnų surinkti duomenys leidžia manyti, kad oficialių šio turto savininkių gaunamų pajamų tokios vertės turtui įgyti nepakanka.

Prokuratūra primena, kad Civilinio turto konfiskavimo įstatyme įtvirtinta, jog sprendimą pradėti turto tyrimą priima prokuroras, nustatęs, kad yra pagrindas įtarti, kad asmenys turi neteisėtu būdu gauto, jiems nuosavybes teise priklausančio, turto.

Konfiskuoti turtą leidžiama tik tuomet, jeigu jo vertė neatitinka asmens teisėtų pajamų ir šis skirtumas viršija 100 tūkst. eurų, o asmuo negali pagrįsti turimo turto teisėtumo. Tokiu teisiniu reguliavimu siekiama, kad nusikalsti būtų nenaudinga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA