Byla dėl apgaule įgytų vakcinavimo įrašų ir disponavimo padirbtais pinigais bus nagrinėjama Kauno apylinkės teisme | Kas vyksta Kaune

Byla dėl apgaule įgytų vakcinavimo įrašų ir disponavimo padirbtais pinigais bus nagrinėjama Kauno apylinkės teisme

Kauno apylinkės teismo, LR prokuratūros, VLK nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose bus pradėti nagrinėti Kauno apygardos prokuratūros teismui perduota byla, kurioje kaltinimai dėl 33 nusikaltamų veikų, susijusių su apgaule įgytais Covid-19 vakcinavimo dokumentais pareikšti kauniečiui T. P. Kartu su juo dėl disponavimo netikrais pinigais bei narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis kaltinama ir kaunietė I. S., rašoma Kauno apylinkės teismo internetinėje svetainėje.

Bylos duomenimis, 2021 metų spalio mėnesį kaltinamasis T. P. iš nenustatyto asmens galimai įgijo ir realizavo septyniolika netikrų 500 eurų nominalo vertės kupiūrų. Įtariama, kad netikras kupiūras jam padėjo realizuoti kaltinamoji I. S. Remiantis bylos duomenimis, kaltinamoji su netikromis 500 eurų kupiūromis įvairiose parduotuvėse pirko mažos vertės prekes, o gavusi grąžą, ją atiduodavo T. P.

Abiems asmenims taip pat pareikšti kaltinimai dėl nusikalstamų veikų, susijusių su apgaule įgytais vakcinavimo dokumentais. T. P. kaltinamas, jog tretiesiems asmenimis, kuriems reikėjo vakcinaciją patvirtinančio įrašo, tačiau jie nenorėjo skiepytis, jis surasdavo asmenis, kurie kitų žmonių vardais ir su galimai padirbtais dokumentais vykdavo į vakcinavimo centrus ir taip apgaulės būdu įgydavo vakcinaciją patvirtinančius dokumentus.

Asociatyvi / Kauno apylinkės teismo nuotr.

I. S. kaltinama, jog pati ne mažiau kaip 7 kartus vyko į vakcinavimo centrus skiepytis ir prisistačiusi kitais vardais bei pateikusi dokumentus, apgaulės būdu įgijo vakcinaciją patvirtinančius dokumentus.

Abu asmenys kaltinami ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. T. P. kaltinamas, jog 2022 metų balandžio mėnesį galimai įgijo daugiau kaip 6 g kokaino, o I. S. kaltinama, jog neteisėtai įgijo ir laikė nedidelį kiekį psichotropinių medžiagų. Kratos metu kaltinamosios rankinėse pareigūnai rado keturis paketėlius su amfetaminu.

T. P. ir I. S. kaltinami dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių laikymo arba realizavimo (Baudžiamojo kodekso 213 str. 1 d.), dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (BK 259 str. 1 ir 2 d.) bei dėl melagingos informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą (BK 304 str. 1 d.). T. P. taip pat kaltinamas dėl dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu (BK 300 str. 2 d.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA