Sinoptikai skelbia, kokios bus paskutinės birželio dienos | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai skelbia, kokios bus paskutinės birželio dienos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien, pirmadienį, Lietuvos orus lems ciklono slėnis, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Diena šalyje bus gana debesuota. Daugelyje rajonų, pradedant šiauriniais, numatomi trumpi lietūs, vietomis griaudės perkūnija. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, vidutinio stiprumo, per perkūniją kai kur galimi ir stipresni gūsiai. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 21–26 laipsnius šilumos, šilčiausia bus pietinėje šalies pusėje.

Antradienio naktį Lietuva atsidurs tarpe dviejų ciklonų. Bus daugiau pragiedrulių. Trumpai ir negausiai palis nebent tik vietomis ir tik nakties pradžioje. Antroje nakties pusėje drėgnesnėse lomose nusidrieks rūkas. Vėjo beveik nesijaus. Temperatūra pažemės iki 10–15 laipsnių šilumos, vėsiausia bus šiauriniame šalies pakraštyje.

Antradienio dieną iš vakarų priartės nedidelis ciklonas su šaltuoju atmosferos frontu. Pradedant vakariniais, daugelyje rajonų numatomos trumpos liūtys su perkūnija. Vietomis lis smarkiai.

Vėjas pietryčių, praslenkant frontui pereinantis į vakarų, vidutinio stiprumo. Perkūnijos metu vėjo gūsiai kai kur gali sustiprėti iki 15–17 m/s. Temperatūra vakariniame šalies pakraštyje svyruos apie 20 laipsnių šilumos, kitur oras spės sušilti iki 22–27 laipsnių.

Trečiadienio naktį intensyviausiai lis šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Čia vietomis griaudės perkūnija, išlieka ir smarkaus lietaus tikimybė. Trečiadienio dieną šalyje vyraus trumpi, negausūs lietūs, tik šiaurės rytuose dar gali palyti stipriau. Pūs apysmarkis vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Temperatūra naktį svyruos tarp 11–16 laipsnių šilumos, o diena jau bus vėsesnė ir gaivesnė – apie 18–23 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį mūsų orus lems tolstančio ciklono vakarinis pakraštys. Naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis, rytiniuose rajonuose galima perkūnija. Vėjas šiaurės, šiaurės vakarų, naktį vidutinio stiprumo, dieną – apysmarkis. Temperatūra naktį nukris iki 10–15 laipsnių šilumos, vakariniuose rajonuose gali būti dar laipsniu kitu vėsiau. Dieną su saulės pagalba oras sušils iki 20–25 laipsnių.

Penktadienį Lietuva turėtų patekti į nedidelę aukštesnio slėgio sritį. Lietaus tikimybė sumažės, bus daugiau saulės. Vėjas vyraus vakarinių krypčių, bet jau nestiprus. Naktį oras atvės iki 10–15 laipsnių, o dieną, iš pietvakarių plūstant šilumai, temperatūra šoktelės iki 22–27 laipsnių šilumos.

Savaitgalį lietaus tikimybė mūsų krašte vėl padidės. Šeštadienis žada būti šiltas, o sekmadienį turėtų truputį atvėsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA