Tvarkomas Kauno darželio stogas neatlaikė – po savaitgalio teko džiovinti vaikų patalus | Kas vyksta Kaune

Tvarkomas Kauno darželio stogas neatlaikė – po savaitgalio teko džiovinti vaikų patalus

„Google Street View“ nuotr.

Viename iš Kauno lopšelių-darželių buvo vykdomi stogo tvarkymo darbai, tačiau savaitgalį, užklupus liūčiai, stogas neatlaikė ir viso antro aukšto kabinetai patyrė šlapių problemų. Skaitytojos tvirtinimu, sulieti ne tik vaikų patalai, bet ir ugdymo priemonės bei sienos, nuo kurių esą jau lupasi tinkas. Anot atsakingų asmenų, didelių nuostolių pavyko išvengti, o patirtą žalą turės atlyginti darbus atlikusi įmonė.

„Atėjau pasiimti vaiko iš darželio, o auklėtojos skundėsi, jog po savaitgalio visa klasė sulieta buvo. Teko džiovinti vaikų patalus lauke ant tvorų ir turėklų, visos sienos ir lubos sulietos, byra šlapias tinkas, sugadintos mokymosi priemonės. Auklėtojos iki šios dienos tvarkosi klases ir turbūt skaičiuoja nuostolius. O kas už tai atsakys?“ – naujienų portalo klausė susirūpinusi mama.

Teigia, kad padėtis kontroliuojama

Susisiekus su užlieto lopšelio-darželio „Žuvintas“ administracija paaiškėjo, kad nuostoliai esą ne tokie ir dideli, o padėtis yra kontroliuojama. Apie auklėtojų nusiskundimus pavaduotoja platesnių komentarų nepateikė.

„Viskas yra kontroliuojama, ugdymo procesas nenutrūkęs, informuotas Švietimo skyrius ir Bendrųjų reikalų skyrius, tai viskas kontroliuojama. Savaitgalį buvo užlietas darželis, kėlė šiek tiek iššūkių, bet susitvarkėme. Padėtis kontroliuojama, didelių nuostolių nepatyrėme“, – teigė Ilona Mačionienė, darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Kauno savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Artūras Andriuška patikino, kad žala yra vertinama, o sulietas patalpas turės atstatyti rangos darbus atliekanti UAB „PA Group“.

Kaune tvarkoma 60 ugdymo įstaigų

Pasidomėjus savivaldybės atstovo apie šiuo metu atliekamus darbus kitose Kauno miesto ugdymo įstaigose, šis nurodė, jog tvarkoma 60 objektų.

„Atliekame tiek smulkius, tiek ir didesnius remonto darbus: įrenginėjamos virtuvės, sporto salės, elektros, apšiltinimo darbai, taip pat einamasis remontas ir t. t.“ – informavo A. Andriuška.

Įvairiuose objektuose darbus atlieka daug skirtingų įmonių: UAB „Kelminta“, UAB „Stafas“, UAB „Eivilsta“, UAB „Statybų vizija“, UAB „Milsta“, UAB „Gabesta“, UAB „PA Group“, UAB „Butų ūkis“, UAB „Listada“, UAB „Vilungės statyba“ ir kitos.

Visų numatytų darbų suma siekia 6 milijonus eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA