(Ne)tradicinės P.A.R.A.K.O Joninės | Kas vyksta Kaune

(Ne)tradicinės P.A.R.A.K.O Joninės

/ G. Jovaišos nuotr.

Birželio 23 d. Kauno menininkų namai kartu su kultūros erdve P.A.R.A.K.A.S kviečia švęsti trumpiausią vasaros naktį. Jau tradicija tapusias (bet visai netradicines!) Jonines Kauno miesto gyventojams ir svečiams dovanoja aktyvūs bei išradingi šančiškiai. Šeštą kartą vyksiančiose P.A.R.A.K.O Joninėse daugiausia dėmesio bus skiriama atsigręžimui į gamtą ir save, todėl dalyvių laukia ne tik muzikos scena su Roko Kašėtos, dueto „In a cloud“ ir kitų atlikėjų pasirodymais, bet ir susitelkimui kviečiančios gongų, ekstatinių šokių, laisvojo piešimo sesijos.

Nuo 2018 metų Kauno tvirtovės labirintuose įsikūręs P.A.R.A.K.A.S greitai tapo neatsiejama Šančių ir viso Kauno kultūros dalimi. Šančiškių Vidos Bliumkienės ir Gaudenio Satkaus globojamoje erdvėje nuolatos vyksta įvairūs renginiai, edukacijos, organizuojamos miestui svarbios iniciatyvos ir paramos akcijos. Nuo pat atidarymo P.A.R.A.K.O Jonines įvairiomis formomis lydėjo gamtos tematika (ugnis, ledas, augalai), šiuolaikinės bei tradicinės kultūros persipynimas ir noras aktyviai įtraukti bendruomenę. Šių metų šventė – ne išimtis.

Dalyvių laukia Roko Kašėtos ir Gedimino Stepanavičiaus, Ritos Garmienės, Gabijos ir Jogailos dueto pasirodymai. Šventėje netruks instrumentinių garsų – ant scenos lips Aleksas ir Astijus su birbyne ir akordeonu, bei elektrinių gitarų duetas „In a cloud“, rašoma Kauno menininkų namų pranešime žiniasklaidai.

Joninės Parake 2022 / G. Jovaišos nuotr.

Trumpiausią metų naktį organizatoriai kviečia pasitikti kūryboje ir meditacijoje. Dalyviai galės prisijungti prie bendro piešinio P.A.R.A.K.U.I dirbtuvių su Ramūnu Vaicekausku, taip pat išvysti Mildos Slepavičiūtės performansą „Gyvas paveikslas“. Naujas patirtis kurs gongų misterijos P.A.R.A.K.O tuneliuose kartu su „Rami jūra tyli“ ir ekstatiniai šokiai kartu su Daugvinu Liberiu. Fotografijos mėgėjai galės užsukti į „No Name studio“ mobilią fotostudiją. Tradicijų gerbėjai taip pat neliks pamiršti – Laura Kairiūkštytė smalsuoliams primins Joninių burtus, „Pelkių žolė“ praves žolynų edukaciją, o „Sutama“ pakvies gyvai stebėti medžio skulptūros gimimą.

Šventės programa skirta visiems, tačiau laimingų gyvūnų ūkio „Slėnis“ ožiukas Jonas su sesytėmis ypač nekantriai lauks mažųjų šventės dalyvių. Ožiukus bus galima ne tik pamaitinti, pavedžioti, bet ir kartu smagiai pasidžiaugti „Burbulų dėdės“ dovanotais burbulais.

P.A.R.A.K.O veikla neįsivaizduojama be bendrystės ir reikšmingų akcijų, pagalbos Ukrainai, tad be pramogų laukia ir Kylančio Kauno organizuojama Tarptautinė iniciatyva „SOUP“, kuriai jau dabar galite siūlyti savo idėjas Šančiams ar Kaunui ir renginio metu pretenduoti gauti finansavimą jų įgyvendinimui. Joninių dalyviai taip pat galės įsitraukti į maskuojančių tinklų Ukrainai dirbtuves bei kitais būdais prisidėti prie paramos Ukrainai.

Joninės Parake 2022 / G. Jovaišos nuotr.

Joninės P.A.R.A.K.E – tai įžanga į beprotiškiausią ir spalvingiausią bendruomenių renginį „Fluxus festivalis“, kuris vyks rugsėjo 8 d. Kaune, todėl vakarą iki vidurnakčio palydės (ne)tikėtas, Fluxus įkvėptas, muzikos ir ugnies koncertas. Juo šventė nesibaigs ir ryto sulaukti pakvies bičiulių „Emphobia“ organizuojamas muzikos ir šokių vakarėlis.

Renginio pradžia 19 val., dalyvavimas nemokamas. Dalyviai kviečiami pasirūpinti skanėstais kepimui ant laužo, užkandžiais sau bei ožiukams, stalo žaidimais, apsauga nuo uodų, ir žinoma, pledais.

Renginį organizuoja Kauno menininkų namai. Partneriai: P.A.R.A.K.A.S, Fluxus Labas, Kauno tvirtovės parkas. Renginį finansuoja Kauno miesto savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA